A sikeres tetőfelújítás legősibb módszere: tervezés időben

„Amíg nincs kész a felújítás, addig nem lesz nyugalom!” Mind hallottunk már hasonló mondatokat tetőfelújítás vagy építkezés kapcsán, azonban ennek nem muszáj versenyfutásnak lennie az idővel, ha már a döntés pillanatától fogva belevágunk a tervezésbe. Ütemterv kialakítási tanácsok, gyakorlati tippek és tervezési útmutató a BMI Bramactól!

  

A titok nyitja: legyél naprakész! 

Lesznek-e váratlan események? Később érkezik meg esetleg a megrendelt termék, mint eredetileg terveztük? A számunkra szimpatikus tetőfedő csak később tudná vállalni a munkát?  

A felújítás valóban nem gyerekjáték, de számos ponton megkönnyíthetjük dolgunkat, ha hagyjuk, hogy a tudatos énünk vegye kezébe az irányítást. Fontos, hogy tájékozódjunk az aktuális helyzetről, akár iparági híreken keresztül, mivel ez erősen befolyásolhatja a tervezés menetét és az ütemezést, ugyanakkor nem újdonság, hogy már sokkal hamarabb érdemes nekiállni, akár egy–másfél évvel korábban is. Ezután vegyük fel a kapcsolatot azzal a vállalattal, ahonnan szívesen rendelnénk termékeket, vennénk igénybe szolgáltatásokat, hogy hiteles információkat szerezzünk.  

Ezek tudatában már láthatjuk, mik azok a fix pontok, amikhez minden mást is igazítanunk kell. Ha tájékozottak és rugalmasak vagyunk, akkor kevésbé fogunk leblokkolni egy váratlan fordulat esetén, ráadásul a tervezéskor is könnyebben elengedhetjük fantáziánkat. 

bramac_gif3_website_inspiracios-tartalmak_2022 (1)  

A rendszeretők kedvence: ütemtervkészítés 

A jó időzítés és a megfelelő ütemterv kulcsfontosságú: már a folyamat elején lesz egy elképzelésünk arról, mivel mennyit foglalkozhatunk, hogy ne fussunk ki az időből, minek mikorra kellene megérkeznie, illetve mikor van a munkálatok időszaka, amik miatt kicsit át kell szerveznünk a mindennapjainkat. 

A következő ábra segít, hogy listázni tudd a teendőidet: 

01_infogra-jav-02 (2)  

  

Az inspirálódásnak semmi sem szab gátat 

Jó hír, hogy az előkészületek nagy része a saját időbeosztásunkon múlik, így, ha gördülékeny folyamatokat szeretnénk, vissza kell kanyarodnunk az elejére: kezdjük el a tervezést minél előbb! 

Bár egy összetett folyamatról van szó, és elsőre talán nem is tudnánk felsorolni magunktól, mi mindenre van szükség, szerencsére nem is kell – a BMI Bramac honlapján megtalálhatóak a főbb felújítási pontok, hasznos plusz tartalmakkal együtt. 

 

felujitasi-kisokos


Ezt a bejegyzést 2022. június 26-án tettük közzé.