Fehér alapon fekete négyzet

LAPOSTETŐS CSALÁDI HÁZ

A III. kerületi, domboldali otthonban a külső tér és a ház belső tere közt a kapcsolatot feketés árnyalatú fakockákba zárt ablakok és ajtók teremtik meg.

Ezek a kapcsolóelemek a négy égtáj és az ég felé nyílnak. A VELUX felülvilágítókat felhasználva a kockák homlokzati játékát az ötödik homlokzatra, a tetőre is ki lehet terjeszteni. Az általam alkalmazott íves üvegű felülvilágítók több méretben kerültek a tetőre: a 120x120 cm méretű a lépcső fölött, az két kisebb, 60x60 cm-es a mosdók fölött kerül elhelyezésre. A galéria feletti 150 x 150 cm-s fényforrás a legnagyobb, ezért itt felülvilágító kupola kap helyet, mely maximális fénybebocsátást tesz lehetővé a nappali és az emeleti közlekedő fölött. A nappali felett elhelyezkedő felülvilágító és a közlekedő feletti felülvilágító lábazata fix, a mosdók feletti nyílászárók lábazata nyitható, mely szellőzést biztosít szükség esetén.

A családiház egy 4-5 fős család számára kényelmes otthon. A helyiségek elrendezése biztosítja a lakói számára az önálló tevékenységek nyugalmát. A fölszint és az emelet közt a galéria teremt kapcsolatot. A földszinten egy irodahelyiség és egy vendégszoba is helyet kapott. Az emeleti ablakok és az étkező ablakának parapetmagassága ülőmagasságban van.

A felhasznált VELUX termékek:

1. 150 x150 felülvilágító kupola, víztiszta polikarbonát, fix lábazat
2. 120 x120 íves üvegű felülvilágító, 4-6 mm karcálló üveggel, Fix (nem nyitható) lábazat betörésbiztos üveggel
3. 60 x 60 íves üvegű felülvilágító, 4-6 mm karcálló üveggel, CVP 0573U elektromos lábazatú esőérzékelővel
4. 60 x 60 íves üvegű felülvilágító, 4-6 mm karcálló üveggel, CVP 0573U elektromos lábazatú esőérzékelővelHelyszín: Budapest, III. Ker., Kolostor út 


Kosztya_Csilla_Foto_m

Szerző:
Kosztya Csilla