Tervezési útmutatók

Ötletek házépítéshez, házfelújításhoz

Tervezési útmutató

Földszint vagy köztes emelet

A kivitelezés során 3 fő stratégia kínálkozik a természetes fényviszonyok és a beltéri levegőminőség javítására a földszinten és a köztes emeleteken. A részletekért töltsd le az útmutatót!

Tervezési útmutató

Belső tér tervezése a lapostető alatt

Egyszintes, lapostetős épületekben gyakran küzdeni kell azért, hogy minden sarokba eljusson a természetes fény, pedig több megoldás is létezik. Tudj meg többet az útmutatóból!

Tervezési útmutató

Mennyezetes, magastetős épületek belső terei

Lapostetős épületekhez hasonlóan sötétek lehetnek a belső terek, ha mennyezettel van elválasztva a kihasználatlan felső szint. Ebben az útmutatóban erre a helyzetre találsz ötleteket. Töltsd le!

Tervezési útmutató

Egybefüggő tér a ferde falsík alatt

Alapvetően nem nehéz tervezni a nagy belmagasságú terekkel, de azért nem árt ismerni ennek módját és buktatóit. Ez az útmutatónk tökéletes tanácsadód lehet abban, hogyan tervezz jól! Töltsd le!

Tervezési útmutató

Félemeletek, galériák tervezése

Jó ötletekkel és gondos tervezéssel egyszerre két szinten is biztosíthatod az optimális körülményeket, fényviszonyokat és szellőztetési lehetőségeket. A részletekért töltsd le ezt az útmutatónkat!

Tervezési útmutató

Térdfal vagy térdfal nélküli tetőterek

A tetőterekben rengeteg lehetőség rejlik az ideális élettér kialakítására. Tervezési ötleteink által megismerheted ezeket. Találd meg a te tetőteredre vonatkozó tanácsainkat az útmutatóból!

Tervezési útmutató

Manzárdablakok avagy a "kutyaólok" esete

Függőleges megoldások kialakítása a ferde falsíkokon sokszor többet ártanak a térérzetnek és helykihasználásnak, mint előtte gondolnánk. Ismerd meg a különbséget az útmutató segítségével!

Tervezési útmutató

Térelrendezési tippek tetőtérhez

Összegyűjtöttünk irányelveket és fontos tervezési szempontokat a tetőtér optimális élettérré alakításához. Ha tetőteret tervezel, ne hagyd ki ezt az útmutatót. Töltsd le még ma!