0 százalékos hitel ház korszerűsítésére - 1. rész

2019 októberétől a Közép-Magyarország régión kívül eső településeken a családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház tulajdonosai korszerűsítés céllal megigényelhetik Lakóépületek energiahatékonyságának és megújuló energia felhasználásának növelését célzó 0 százalékos hitelt GINOP-8.4.1/A-17 pályázat beadásával. Cikkünkben ennek feltételeit (és csak a természetes személyekre vonatkozó pontokat) ismertetjük. 

2020. november: Frissítés:0%-OS MFB HITEL PEST MEGYÉN KÍVÜL (GINOP-8.4.1/A-17) MEGSZŰNT
GINOP-8.4.1/A-17 kódszámú hitelkérelmek befogadása 2020. november 5. 24:00 órától szüneteltetésre kerül.

 

Energetikai javítást célzó korszerűsítésre 0% kamatos hitelt igényelhetnek a Magyarországon, de nem Közép-Magyarország területén élő családi ház, lakóház, szabadon álló ház, sorház, ikerház, hétvégi ház és üdülőház tulajdonosok. A hitelfelhasználás az előzőekben említett kivitelezési helyszíneken az alábbi célok megvalósítására fordítható: 

  • fűtési rendszerek korszerűsítése, 
  • szigetelés, 
  • nyílászárók cseréje, 
  • megújuló energiaforrások, vagyis napelemek, napkollektorok, hőszivattyúk, vagy korszerű faelgázosító berendezések beépítése. 

A megvalósítási célok részleteiről egy későbbi cikkünkben olvashatsz!

A lakossági szektor számára elérhető hitelprogram célja az épületenergetikai beruházásokhoz szükséges forrás rendelkezésre bocsátása annak érdekében, hogy a lakóépületek energiahatékonysága, valamint a lakóépületekhez kapcsolódó megújuló energiaforrás alkalmazása növekedjen. 

 

A legfontosabb részleteket összegyűjtöttük Neked: 

Kamat: 0% / év 

Projektmegvalósítás helyszíne: Magyarország, de Közép-Magyarországon kívül eső terület. Egy kölcsönkérelemben egy helyszín szerepelhet. 

Nem kerül felszámításra: kezelési költség, rendelkezésre tartási jutalék, előtörlesztési díj, szerződésmódosítás díja 

A kölcsön összege természetes személy esetén: minimum 500.000 forint, maximum 10 millió forint. 

Saját forrás: minimum 10% 

Futamidő: legfeljebb 20 év 

Természetes személy kölcsönfelvevő esetén 5 millió forint kölcsönösszegig biztosíték adása nélkül vehető igénybe a program. 

  

Természetes személy esetén ki veheti fel? 

Nagykorú, cselekvőképes, magyar adóazonosító jellel rendelkező 

  1. olyan magyar állampolgár, vagy
  2. legalább egy éve magyarországi állandó lakóhellyel vagy tartózkodási hellyel rendelkező, az Európai Gazdasági Térség valamely más tagállamának olyan állampolgára, aki a korszerűsítésre kerülő, lakóhelyként szolgáló ingatlan(rész)tulajdonosa, feltéve, hogy az érintett ingatlan a Kölcsönfelvevő állandó lakóhelye vagy ideiglenes tartózkodási helye.

Amennyiben a hitelfelvevő már betöltötte, vagy a futamidő lejártakor betölti a 80. életévét, Adóstárs bevonása kötelező. Az ilyen Adóstárs a futamidő lejáratakor a 80. életévét nem töltheti be. 

A hitelprogramból kizártak köréről és a teljes pályázati kiírásról itt olvashatsz: https://www.palyazat.gov.hu/ginop-841-a-17-lakpletek-energiahatkonysgnak-s-megjul-energia-felhasznlsnak-nvelst-clz-hitel 


Ezt a bejegyzést 2020. április 21-én publikáltuk.