Energiatakarékosabb otthon a Terrán tető-hőszigetelő-rendszerével

Hol a meleg elleni küzdelem, hol a hőveszteség miatt keletkező költségek jelentenek egyre nagyobb terhet a családoknak. Megfelelő tető-hőszigeteléssel azonban megőrizhető a lakótér komfortos klímája és rezsiköltségeinket is csökkenthetjük.

MediCOMFORT, az ideális tető-hőszigetelő  

A tetőterek klímájának megőrzése érdekében a tetőszerkezetben elhelyezkedő hőszigetelésnek van a legnagyobb szerepe: csökkenthetjük az épület hőveszteségét és energia megtakarítást érhetünk el.  

Ma az egyik legkorszerűbb tető-hőszigetelést a szarufák felett elhelyezett PIR/PUR-keményhab hőszigetelő táblák jelentik. 

A Terrán MediCOMFORT tető-hőszigetelő rendszert nagyméretű PIR-táblák alkotják, melyek a szarufák felett elhelyezve és összeillesztve felületfolytonos, zárt hőszigetelő réteget képeznek, így kiküszöbölve a szarufák vonalában jelentkező hőhidakat. A MediCOMFORT tető-hőszigetelést közvetlenül a szarufákra is fektethetjük, kialakításának köszönhetően a táblák csatlakozásánál is hőhídmentességet biztosít a tetőnek. 

Felújításhoz és újépítéshez egyaránt 

A MediCOMFORT Natúr PIR MV típus meglévő tetők kiegészítő hőszigetelő rétegeként is, de új tetőknél önmagában is alkalmazható. A MediCOMFORT Natúr PIR Alu új tetőkhöz ajánlott. Ez a két típus csak külön tetőfólia borítással alkalmazható. 

Alacsony hajlásszögű tetőkhöz a MediCOMFORT Polimer alkalmazható. A MediCOMFORT 022 új tetők építéséhez, míg a HD típus elsősorban meglévő tetők felújításához ajánlott. Mindkét típus rendelkezik a szükséges alátétfóliával, amit már a gyártás során a felületükre kasíroznak. 

Kevesebb anyagfelhasználás 

Hagyományos technológiát alkalmazó tetőtérnél a határoló szerkezeteknél legalább 25-35 cm vastag, a szarufák közé és alá épített szálas hőszigetelő rétegekkel lenne biztosítható a jelenleg hatályban lévő az épületek energetikai jellemzőinek meghatározásáról szóló rendelet. A PIR-hab kiváló tulajdonságai miatt akár 13 cm vastagsággal is tudja teljesíteni követelményeket, ha pedig a szarufák között megfelelő állapotú a régi hőszigetelés, akár 8 cm vastag MediCOMFORT tető-hőszigetelés is elegendő lehet. 

 

terran-medicomfort-1017


Ezt a bejegyzést 2022. október 23-án tettük közzé.