Ezek a 2021 téli lakásdekor trendjei

Elérkezett az év legfényesebb és legmeghittebb évszaka. A nappalok sötétebbek, az időjárás hűvös, több időt töltünk ilyenkor otthon. Emiatt is fontos, hogy kényelemben, melegségben teljen az otthoni időtöltés. Hogyan? Elhoztuk neked 2021 téli lakásdekorációs trendjeit. Tarts velünk és szuper ötleteket adunk, hogyan öltöztetheted fel téli ruhába az otthonod!

Kint sötét, bent világos 

Az égősor kötelező lakásdekor mindenkinél! Ugye, mennyivel hangulatosabbak a téli este sok, kevés fényű, pislákoló égősor társaságában, mint erős lámpafényben? A melegség, meghittség érdekében figyelj arra, hogy hidegfényű helyett meleg égősort válassz! Ha igazán bevállalós vagy, akkor a fényfüggönnyel is nyugodtan kísérletezhetsz. Ha a több, kevesebb elv mentén élsz, akkor a „fairy lights” névre keresztelt típusokat keresd. Ezek egészen apró kis ledpöttyök, amik igazán különlegesek lesznek olyan helyeken, ahol nincs szükség erősebb fényre, hanem tényleg csak a tündérmesébe illő hangulat és látvány a cél. Ezek ráadásul dróton kapnak helyet, így könnyen formázhatók. Nagyszerűek tetőablakok köré vagy a tetőtér látszó gerendáira csavarva.  

Az év sztárja: az elektromos kandalló vagy DIY kandalló 

Minden kétséget kizáróan a kandallók az év nagy slágerei. Az elektromos vagy saját készítésű látszatkandallók megadják a kandallóélményt, mégsem kell emiatt átterveztetni a házat és súlyos költségekbe verni magatokat. Rengetegféle megoldás kapható a piacon. Vannak, amik csak lelkileg, de vannak, amik testileg is felmelegítenek! Ha magad vágnál neki a kandalló készítésének, akkor ajánljuk a fehér- és vöröstégla tapétákat, míg a „tűzről” a kifejezetten magas, tömbgyertyákkal gondoskodhatsz.  

Led gyertyák 

Bár a karácsonyi illatok továbbra is kihagyhatatlan elemei a téli otthondekornak, ha kisgyerek vagy aktív kisállatka mellett nem kockáztatnál, akkor válassz LED-es gyertyákat. A hangulat ilyenkor garantált, az égési sérüléseket pedig elfelejthetjük. Az illatról ezesetben magasra helyezett füstölővel vagy lakásillatosítóval gondoskodhatsz.  

Párologtató  

Másik nagyon jó alternatívája a hagyományos gyertyáknak a tavaly berobbant és továbbra is népszerű aromaterápiás párologtató. Az illatok és a váltakozó színű megvilágítás a hangulatról, a pára pedig a száraz levegő miatt kialakuló éjjeli torokkaparás megszűntetéséről gondoskodik.  

Szójagyertya 

Egyre nagyobb érdeklődésnek örvendenek a szójagyertyák. Sokan a természetes összetevők miatt választják. A hagyományos gyertyák ugyanis kőolajszármazékokból készülnek, míg a szójagyertyák organikus, műanyagmentes, vegán módon. Illatuk és kinézetük ugyanolyan isteni, mint a hagyományos gyertyáké, és már egyre több helyen kaphatók. 

ID10060231_126787-01-XXL (1)

 Különleges gyertyatartók 

 Magas, oszlopszerű, kopott, vintage vagy metálos, fémes, magas gyertyatartók és a       nagyobb, ablakos, lámpásra emlékeztető mécsestartók is szuper választás otthonod   téliesítésére. Olyan nagy megoldásokat képzelj el, amik önálló dekorelemként funkcionálnak   otthon.  

 Havas stílus 

 A havas táj sajnos évről évre egyre ritkább, így nem csoda, hogy az idei lakásdekortrend   nyomatékos szereplője lesz a hó. Fújhatod a tetőtéri ablakra vagy a műfenyőre, vagy válassz   olyan karácsonyi és téli dekort, ami már alapból hófödte megjelenéssel készült! 

 

Adventi kalendárium 

Ki ne örülne nap mint nap valami apróságnak? Az adventi kalendáriumok ráadásul a lakás dekorációi is lehetnek. Lehetnek zoknik, zsákok, kosarak vagy csodaszép dobozok, amik karácsonyfát formázva épülnek fel. A megvalósításnak csak a kreativitásod szabhat határt.  

Teret hódít a rosegold  

Az örök klasszikus arany, ezüst, fehér, piros mellé az elmúlt időszak lakásdekor divatszíne, a rosegold és csatlakozik. Ha te is odavagy ezért a színért, akkor érdemes beújítanod karácsonyfadíszekből, amit természetesen nem csak fára aggathatsz fel!  

Hódít a fa 

A fa dekorációk meghódították a téli lakásdekor piacát is. Fa lógók, fa karácsonydadíszek, fa tálak, tobozok, ágakból készült adventi gyertya koszorú, és még sorolhatnánk. Ha te is szereted a természetes anyagokat, akkor idén télen még inkább kiélheted ezt otthonod dekorálásában.  

Olvasnál még a témában vagy érdekel, hogyan karácsonyosíthatod a tetőteret? Akkor ezt a korábbi cikkünket neked ajánljuk. Kellemes olvasgatást!  


A bejegyzést 2021. december 10-én tettük közzé.