Szempontok a tökéletes tetőszínhez 1. rész

Milyen szempontokat érdemes figyelembe vennünk a tetőcserép színének kiválasztásánál? Elegendő az esztétikai szempontokat szem előtt tartani, vagy szakmai szempontokra is tekintettel kell lennünk? A BMI Magyarország csapatának tippjeivel otthonod a legszebb színeiben pompázhat. 

 

Engedélyek 

Sajnos nem mindig csak rajtunk múlik, hogy végül milyen szín mellett tesszük le a voksunkat. Egyes városrészekben kizárólag a településarculatnak megfelelő árnyalatúak lehetnek a háztetők, ezért helyi előírások szabályozzák a cserépfedés formavilágát és színét, mely korlátozhatja választásunkat. 

Trend 

A trendek ugyan mindig változnak, de vannak olyan klasszikus árnyalatok, amik sose mennek ki a divatból. Ilyen a BMI Bramac Római Star vagy BMI Bramac Protector modellek téglavörös, barnás és sötét árnyalatai. Ezen felül ide sorolhatjuk a többszínű, vagy antik tetőcserepeket is. Előbbiekre jó példa a BMI Bramac Adria termékcsalád, melyek kiválóan illeszkednek akár egy mediterrán stílusú házhoz is. A minimalista stílust kedvelőknél pedig az antracit és platina tetőcserepek vezetik a listát. Ezt kitűnően prezentálják a BMI Bramac Tegalit Star modelljei, de a fémes csillogást keresők számára a BMI Bramac Platinum Star tetőcserép lehet a kedvenc. 

Összhang 

Fontos, hogy a tető összhangban legyen a ház minden elemével - nyílászárók, redőnyök, zsalugáterek, ereszcsatornák és egyéb felületek -, és a vakolat tónusával. Emellett a tető rendszerelemeinek színéről sem szabad megfeledkeznünk, mint például az átvezető elemek vagy a hófogók. A BMI Bramac kínálatában minden fedéshez találunk tökéletesen illő kiegészítő- és rendszerelemeket. Végezetül nem javasoljuk, hogy a házon 2-3 színnél több megjelenjen, csupán abban az esetben tanácsos a falazatba játékosságot vinni, ha az ablak- és ajtókeretek megegyeznek a tető vagy a vakolat színével.  

bramac-kontraszt

A két legfőbb tippet a következő alkalomra tartogatjuk, ami az energiahatékonyság és időtállóság témakörét járja be részletesen. Addig is próbáld ki a BMI Bramac tetőtervezőjét, és nézd meg milyen tető illik hozzád a legjobban.  

joteto-blog


Ezt a bejegyzést 2023. március 17-én tettük közzé.