2024 színe a lakberendezésben - hogyan építsem be harmonikusan az otthonomba?

A 2023-as év Viva Magenta árnyalata kevéssé terjedt el a lakberendezésben, mert egy erős, élénk, impulzív árnyalatról volt szó. A 2024-es Peach Fuzz jóval nagyobb eséllyel indul ebben a versenyben, de mivel nem éppen egy uniszex színről van szó, így ez a kellemes, visszafogott narancsos rózsaszín árnyalat valószínűleg szintén nem tud minden egyes lakásba beszivárogni. Ennek ellenére érdemes foglalkozni vele, mert sok szempontból ott van a helye otthonainkban! Fedezd fel velem, hogyan csempészheted be otthonodba! 

 

A konyhába alapvetően a hideg színek közül csak a zöldet ajánlatos betervezni, mert ez az egészséges ételek színét juttatja eszünkbe. A semleges színek – úgy, mint a barna, szürke, fekete – szintén csökkenthetik az étvágyat, emiatt konyháinkba általában a meleg színek közül érdemes választani egy nem túl élénk árnyalatot. A narancsos árnyalatok kimondottan jó hatással vannak az étvágyunkra és a szemnek sem utolsók, főleg, ha visszafogott színek veszik őket körül. A konyha és étkező területére tehát bátran betervezhetjük a Peach Fuzz-t, és attól sem kell megijedni, ha az egész konyhabútor ezt az árnyaltot kapja. Viszont, ha ennyire nem vagyunk bátrak, akkor elégedjünk meg a cseppfal, az étkészlet, a szalvéta, a konyharuhák vagy a székek narancsos-rózsaszín árnyalatával. 

Női hálószobákba, fürdőszobákba, mosdókba, illetve lányka szobákba szintén tökéletes választás a Peach Fuzz. Ezekben lehet ilyen árnyalatú akár a fal is, de a lakástextilek (függöny, szőnyeg, díszpárna, takaró), kisbútorok, dekorok, lámpatestek szintén remekül mutatnak ebben az árnyalatban.  

peach-fuzz-a-lakasban

Természetesen a színek a lakásban akkor kerülnek összhangba, ha az összes olyan helyiségben megjelennek, amelyet a felnőttek használnak. Fiúgyermekeknél ezt a színt értelemszerűen nem érdemes erőltetni, de mindenhol máshol szerepelhet kisebb nagyobb mértékben, attól függően, hogy hol mennyi időt tölt a ház ura. 

Fürdőszobában szintén elegendő lehet a törölközők, kilépők Peach Fuzz színe, illetve, mivel a vizes helyiségben egyre inkább divat a dekorok, műalkotások elhelyezése, így azokat is kiszínezhetjük vele. 

A nappaliban, hálószobában nem érdemes tovább menni a lakástextileknél és dekoroknál, hiszen a férfiak itt sok időt töltenek, de pár díszpárna, szőnyeg, takaró, ágynemű, illetve kép a falon még számukra is élvezetet nyújthat. 

Tervezzük be tehát bátran ezt a színt, de ha férjünk nem annyira kedveli a nőiesebb színeket, illetve a tudatot, hogy ez csak az idei év divatszíne, akkor elégedjünk meg pár apró színfolttal, villanással! 

 

Hujber-Nagy Aletta további írásaitITT találod, a honlapját pedig ezen a webcímen éred el:      

www.hnadesign.hu  

 

Neked tetszik a Peach Fuzz? Alkalmaznád Aletta tanácsait? Írd meg hozzászólásod!

 


Ezt a bejegyzést 2024. február 18-án tettük közzé.