3+1 gyakori hiba, amit lakberendezés terén elkövethetünk – 1. rész

Amennyiben elértük a jellemfejlődésünknek azt a szakaszát, amikor már tisztában vagyunk képességeinkkel és szokásainkkal, és az önkritikát is egészségesen tudjuk gyakorolni, olyankor érdemes számot vetni azzal, hogy mit rontottunk el otthonunkban, mivel kapcsolatban érdemes a neten körülnézni, és ellesni azt a megoldást, ami harmonikusabbá teheti élettereinket. A következőkben felsorolunk pár példát, ami segíthet a leggyakrabban előforduló hibák feltárásában és megoldásában.

1. Mindent a szemnek!

Ha igaz rád, hogy nem tudsz könnyedén rendet tartani otthonodban, vagy nem erősséged harmónikusan összeválogatni és dizájnosan elhelyezni a tárgyakat, illetve, ha nem szeretsz port törölni, akkor ne kísérletezz nyitott polcokkal és pultokon sorakozó cuccok garmadával! Inkább zárt szekrényekben tárold a holmikat! Ugyanebben a pontban említeném meg, hogy óvakodj a kismillió hűtőmágnestől, mert ez is rendetlen, össze-vissza hatást eredményezhet.

 

2. Ránézésre jó lesz!

Ne válassz úgy falburkolatot a fürdőbe, hogy a padlócsempéből nem teszel mellé egyet a boltban! Ha ez nem megoldható, igyekezz színhelyes képet készíteni a padlóról és azzal összenézni a neked tetsző burkolatokat. Ez a harmóniakeresés természetesen a lakás minden egyes tárgyára vonatkozik. Bármit szeretnél a meglévő elemek mellé választani, mindig nézzd hozzá az új elemet, nehogy hazaérve vagy a neten rendelt csomag megérkezésekor szembesülj vele, hogy rosszul választottál.

 

3. Plusz/mínusz néhány cm, maradhat?

Fontos, hogy sose vásárolj úgy semmit, hogy előtte nem méred le, hogy mekkora az a maximális méret, amit megvehetsz a vágyott tárgyból. Egy kanapénál pedig még fontosabb, hogy ne centizd ki a dolgokat, hanem inkább hagyj el körben 10-15 centimétert a rendelkezésre álló helyből.

 

+1. Minél nagyobb a TV, annál jobb!

Nagyon sokan jóval nagyobb képátmérőjű televíziót vásárolnak, mint amire szükségük lenne. Ez bár imponálhat vendégeidnek, de nem feltétlenül tesz jót a szemeidnek.  

 

Tarts velünk majd a folytatásban is! 

 

Hujber-Nagy Aletta további írásait ITT találod, a honlapját pedig ezen a webcímen éred el:   

www.hnadesign.hu

 


Ezt a bejegyzést 2023. március 20-án tettük közzé.