5 ötlet a tetőtéri gyerekszobához

Ki ne vágyott volna egy saját kis zugra kiskorában? A tetőtéri gyerekszobáknak ráadásul megvan a maga kuckós, zegzugos hangulata és bája, ami a kicsiket pillanatok alatt magával ragadja. A többgenerációs otthonok teremtését támogató CSOK pedig most a párok, családok tetőtéri ambícióit is támogatja. Cikkünkben szuper ötleteket adunk, ha ti is felfelé tervezitek a gyerekbirodalom kialakítását. 

Praktikus helykihasználás 

A tetőtér ferde falsíkja alatti területet sokan tárolási célokra használják. Gyerekszoba esetén kerülhet ide a kiságy, vagy a játékos, rajzolós asztalka. Magasságukból adódóan őket még kevésbé akadályozzák a ferde terek. Ráadásul a kiságy vagy bölcső kiválasztásánál sem jó, ha túl magasan fekszik a gyerek. Bár utóbbi esetben kicsi a valószínűsége, de a kiságynál már előfordulhatnak – akár a játék hevében – ágyleesési balesetek. Ha a ferde falsík alatt meg tudjuk oldani az altatást, több használható terület marad a gyerekszobából egyéb célokra.  

518811-01-velux_weissensee_0489-praktikus-helykihasznalas

Több hely a játékra 

Az emeletes ágy örök kedvence a nem tériszonyos gyerekeknek. Belmagasságukból adódóan a tetőterek gyakran alkalmasak is hozzá. Két gyerek esetén, ha azok egy birodalmon osztoznak, szuper helyspórolási megoldás, míg egy gyerkőcnél sokkal több terület marad a játékra. A biztonságra azért figyeljünk! Az ágy korlátai legyenek olyan magasságban, hogy a gyerek biztonságban aludjon odafenn!  

112834-01-XXL-emeletes-ágy-1

Amire csak a tetőtéri gyerekszoba képes 

A tetőtéri gyereklakosztályokban akár látszó gerendákkal is találkozhatunk. A gerendák pedig végtelen lehetőséget tartogatnak, ha játékról van szó. Lóghat le róla akár hinta, kiságy, mászóka, kosárpalánk. A nagyobbak pedig hangulatvilágítással, lampionokkal, fényképekkel tudják a gyerekszobát varázslatos hangulatúvá dekorálni.  

139383-01-XXL

Alvás a csillagok alatt 

Ha a tetőablak tájolása nem keleti irányba mutat, akkor szuper ötlet lehet a gyerekágyat alatta elhelyezni. A csillagok látványa relaxáló hatású a kicsikre és fejleszti a fantáziájukat is. Ki ne szeretne a csillagok látványára elaludni? Keleti fekvésnél óvatosan, mert zavaró lehet neki a kora reggeli fénymennyiség! De ha így sem szeretnétek a csillagokról lemondani, a fényzáró kiegészítő lehet a kompromisszumos megoldás.  

112849-01-XXLlatszo-gerenda-jatek

Tanulás napfényáradatban 

A napfény pozitív élettani hatásai mellett fokozza a figyelmet és hatékonyságot. A tetőablak alatt elhelyezett íróasztal nemcsak az előbb említetteket támogatja, de csökkenthető általa a villamosenergia-fogyasztás. A természetes fény mellett a szellőztetés is kulcsfontosságú, így a tetőablakok száma és elhelyezkedése hatással lehet az otthon tanuló gyerek teljesítményére és egészségére. 

napfeny-2-1

Az otthonfelújítási támogatás keretében régi tetőablakainkat új generációs ablakokra cserélhetjük, míg a többgenerációs CSOK a tetőtéri gyerekszoba kellemes és optimális kialakítására ad támogatást.  

 

Kattints, és inspiráló képgalériánk további szuper ötleteket ad tetőtéri gyerekszobákhoz!

 

Melyik ötletünk a kedvenced? Írd meg kommentben!

 


Ezt a bejegyzést 2021. április 6-án publikáltuk.