A Magyar Mérnöki Kamarától díjmentes tanácsadás kérhető

Akár lakás-, akár családi ház tulajdonosa vagy, energetikai korszerűsítésre kérhetsz ingyenes tanácsadást a Magyar Mérnöki Kamarától. Nem maradnak ki a körből a lakásvásárlók és az építők sem, ugyanis az ezekkel összefüggő műszaki-energetikai, pénzügyi és pályázati kérésekben is segítséget nyújtanak a szakemberek. Miért és mire jó ez? Olvass tovább!

 Az ingyenesen elérhető tanácsadás több szempontból is hasznos lehet a felújítók, építkezők és vásárlók számára. Egyrészt abban segít, hogy a felduzzadt lakástámogatási lehetőségek hatékonyan legyenek felhasználva. Másfelől a tanácsadás az energiahatékonysági korszerűsítésre is irányul. Mindezek mellett költséghatékonyság terén is segédkeznek. 

A Magyar Mérnöki Kamara ingyenes tanácsadása nem egyenlő tervezéssel vagy tanúsítványkiállítással. Ugyanakkor készül róla egy dokumentáció, ami összefoglalja a tanácsadás tartalmát. Így utólag is áttanulmányozhatjuk és alkalmazhatjuk kiindulópontnak a benne foglaltakat. 

A tanácsadás igénybevételének feltétele, hogy a kamara nyomon követhesse a javaslat megvalósítását és az elért energiamegtakarítás mértékét. 

A szolgáltatást tavasszal, a járványügyi korlátozások idején vezették be, ezért kezdetben csak online volt elérhető.  A kamara a honlapján egyelőre csak az online tanácsadás lehetőségéről ír, amire az adatfelvételi / állapotfelvételi lap kitöltését és időpontfoglalást követően nyílik lehetőség. 

 

Hogyan tudsz információt kérni a tanácsadásról? 

Információkért írj közvetlenül az MMK-nak a következő e-mail címre: tanacsadas@mmk.hu  

 

A cikk elkészítéséhez az Építkezés.info írását és az MMK oldalát használtuk. Forrásaink elérhetősége: 


Ezt a bejegyzést 2021. szeptember 12-én tettük közzé.