A minőségi tetőszerkezet rejtett alkotóeleme

A megfelelő tetőfóliák növelik a héjazat csapadékbiztosságát, valamint megóvják a tetőszerkezetet és a hőszigetelést. A MediFol tetőfóliák széles választéka segít, hogy a ház koronája hosszú évtizedekig nagyszerűen funkcionáljon.

Manapság csaknem minden esetben kötelező alátétfóliát alkalmazni a cserépfedések alatt. Mivel ezek másodlagos vízelvezető rétegként működnek, ezért elsősorban W1 fokozatú vízzáró tulajdonsággal kell rendelkezniük, azonban a fellépő erőhatások és az időjárási körülmények megkövetelik a kimagasló ellenállási képességet, a magasfokú hőállóságot, és a makulátlan páratechnikai jellemzőket is. 

A MediFol széles felhozatalában megtalálható mind az alacsony hajlásszögű tetők, mind a beépített tetőterek vízzárásához leginkább alkalmas alátéthéjazat. 

Alacsony hajlásszögű tetőkhöz 

A MediFol Top 270 egy háromrétegű páraáteresztő tetőfólia, ami közvetlenül deszkázatra vagy hőszigetelésre fektethető. A MediFol Extreme alacsony hajlásszögű héjazatok alatt (α ≥ 10°), vízhatlan alátétszigetelésként beépíthető termék. 

Beépített tetőterekhez 

A MediFol 140 és a MediFol Wind Plus páraáteresztő képessége miatt nem kell tartani páralecsapódástól a fólia alsó felületén, hasonlóan a MediFol SD háromrétegű alátétfedéshez. Használatukkal elég csak a fedés és az alátéthéjazat közötti légrést kialakítani. Az előírt hajlásszög alatt is alkalmazhatók (α ≥ αk-6°). 

A MediFol Silver monolitikus poliuretán membránt tartalmazó, háromrétegű vízzáró páraáteresztő tetőfólia, szintén két öntapadó ragasztósávval. Ellenáll a magas hőterhelésnek (+100°C), csakúgy, mint a MediFol Generon Longlife és MediFol Generon Longlife Plus, amelyek HDPE membránt tartalmazó többrétegű páraáteresztő, vízzáró tetőfóliák. Kitűnő hőállósága miatt, a Generon napelemes tetőcserép alá is megfelelő választás, nem megfeledkezve a termékre járó 25 év garanciáról sem. 

A Terrán TetőKalkulátor segítségével nagyságrendi árajánlat készíthető, melyben természetesen a minimálisan szükséges tetőfólia költsége is megjelenik. 

 

terran-tetofolia

 


Ezt a bejegyzést 2022. november 24-én tettük közzé.