Ezek a tetős sztorik nagyot mentek 2022-ben

A Jótető Blog jó szokásához híven 2022-ben is izgalmas, tetőépítéssel és -felújítással kapcsolatos kérdéseket boncolgatott bejegyzéseiben. A cikkek elsősorban az otthonépítést -és felújítást tervezők számára nyújtottak hasznos, gyakorlatba is áthelyezhető tanácsokat és információkat, de azon vagyunk, hogy minden olyan ember találjon érdekességeket a blogon, aki tető alatt lakik. Szóval, ha nem egy űrállomáson élsz, olvasd el te is az idei év kedvenc tartalmait!

  

Párazárási pánik – hogyan előzzük meg a páralecsapódást padlástereknél 

Valószínűleg nem kevés embert érint otthonában a beázás és páralecsapódás, ezért is lehetett az ezzel a témakörrel foglalkozó cikkünk a legnépszerűbb. Hiszen mindenki szeretné elkerülni a homlokzaton, a mennyezeten vagy a padlástéren megjelenő vizes foltokat. A bejegyzésben összegyűjtöttük a legelterjedtebb tévhiteket, sőt, számos tippet adtunk a témában!  

2400x1200_bramac_jótető_blog_top5_02 

 

Képzeletbeli séta egy különleges hídon 

Bár egyelőre nincs tervben a Jóhíd Blog elindítása, a több szempontból is egyedi műszaki megoldásokat felvonultató, 2021-ben átadott tiszaugi híd külön bejegyzést érdemelt, ugyanis a híd minőségi szigeteléséhez a BMI Villas termékei is hozzájárulnak. 

006 Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. 

 

Rendszermestereink tippjei: 1. Mindig az olcsó a drága, 2. Csináld jól, vagy sehogy! 

A Rendszermesterek olyan, saját vállalkozással rendelkező tetőfedő és kivitelező szakemberek, akik a BMI Bramac rendszerelemeinek ismeretéből elméleti és gyakorlati vizsgát tettek, kiválóan ismerik a BMI Bramac Tervezési- és alkalmazástechnikai útmutatóját, a referenciáik pedig magas minőséget képviselnek. A Kövecses Tamással és Kotrics Gáborral készített interjúkból sok mindent megtudhatunk a jó szakemberekről, a tetőfedők továbbképzésére épülő BMI Akadémiáról, illetve kedvenc tetőjükről is. 

09_bmi_blog_kreativok_01  

  

A sikeres tetőfelújítás legősibb módszere: tervezés időben 

Tudod, hogy ha például szeptemberben szeretnéd befejezni a tetőfelújítást, mikor érdemes elkezdened a tervezést? Mikor érdemes ajánlatokat bekérni, a terveket megbeszélni a szakemberrel, megrendelni az alapanyagokat? Ebben a bejegyzésben ezekkel és ehhez hasonló kérdésekkel foglalkoztunk.  

bramac-borito  

 

Ha csak egy kiadványt olvasol el tetőfelújítás előtt, ez legyen az! 

Ha az előző bejegyzés elolvasása volt az első lépés a munkálatok előtt, akkor a BMI Bramac Felújítási Kisokosa a következő. Az ingyenesen letölthető e-könyv a tetőfelújítás legfontosabb fázisaira és kérdéseire tér ki. 

felujitasi-kisokos-tartalomjegyzek-1 

tetoblog 

 


Ezt a bejegyzést 2022. december 22-én tettük közzé.