Ezért ne halogasd tovább a tetőablak cserét!

A tetőablak cseréje nem csak az új ablakokról szól. Ez a lépés alappillére lehet az otthonod energiamegtakarításának. Mégis gyakran halogatunk egy ilyen léptékű felújítást, hiszen kiadással, némi felfordulással és akár kosszal is járhat. Azonban most hoztunk néhány érvet, amiket megismerve talán te is a cselekvés mellett döntesz. 

 

Lássuk azokat az indokokat! 

Energiahatékonyság 

Talán az egyik legfontosabb érv, hogy az új, jól szigetelt tetőablakok hozzájárulhatnak a ház energiahatékonyságának javulásához. Az már csak hab a tortán, hogy ezzel egyidejűleg spórolhatsz a fűtés és a hűtés költségén is.   

Megelőzés 

Sajnos az idő vasfoga a tetőablakokat sem kíméli. Néhány évtized elteltével a régi tetőablak elavulttá válik a nála jobb terméktulajdonságokkal bíró, kifogástalan állapotú új ablakhoz képest. A cserével megelőzheted az elkopott, sérült tetőablak jellegzetes hibáit, mint a beázás, szivárgás, hőveszteség. Bár a csere ára megtántoríthat, ugyanakkor ez egy megtérülő befektetés, hosszú távon pedig kevesebb költséget jelent, mint a nem jól működő öreg ablak által okozott veszteség. 

Magasabb értékű ingatlan 

Minden felújítás, így a tetőablakok cseréje is, növelik az ingatlan értékét. Tehát azon túl, hogy csökken a hűtés és a fűtés költsége általa, adott esetben magasabb áron tudod a házat az ingatlanpiacon meghirdetni. 

Megújuló garancia és biztonság 

Az új tetőablakok új garanciát kapsz. Emellett, a modern tetőablakok biztonságosabbak lehetnek, mint elöregedett elődeik.  Hogyan működik a VELUX garancia? című korábbi bejegyzésünkből megismerheted a részleteket.  

  

A fentiekből megismerhetted, hogy a tetőablak cseréje hosszú távon milyen előnyöket hozhat, amelyek mellett elhalványul a költség és a felújítással járó esetleges átmeneti kényelmetlenség.  

 


Ezt a bejegyzést 2024. március 28-án tettük közzé. 

 

Kapcsolódó bejegyzéseink: 

6+1 érv a tetőablak cseréje mellett