Távműködtetés: Mi a különbség az egyes VELUX otthonvezérlők között?

Otthonunk kialakításakor vagy felújításakor a praktikus megoldások mellett a kényelem és annak fokozása is elsődleges szempont. Erre tökéletes példák a különböző távműködtetési lehetőségek. Nézzük meg közelebbről, hogy a VELUX otthonvezérlő megoldások esetén milyen különbségeket találunk!

A távműködtetés alappillére, hogy elektromos vagy napelemes tetőablakot és/vagy árnyékolót választunk. Ezek egyik előnye a kényelmes távvezérlés. Gondolj csak bele, egy tetőablak nem mindig elérhető magasságban helyezkedik el, mégis szeretnénk szellőztetésre használni. De akár a könnyen elérhető ablakok esetében is kényelmes megoldást jelenthet a távműködtetés. A távműködtethető tetőablakok esőérzékelővel lettek felszerelve, így automatikusan bezáródnak az ablakok eső esetén. De az automata funkció mellett a falikapcsoló segítségével saját magad is vezérelheted az ablak nyitását és zárását. 

Milyen otthoni vezérlőmegoldások léteznek? 

Az egyszerű VELUX falikapcsolótól az optimális beltéri klímát biztosító, teljesen automatizált intelligens VELUX ACTIVE megoldásig több opció közül lehet választani. 

VELUX falikapcsoló 

Egy elektromos vagy napelemes termék egyszerű vezérlésére szolgál, legyen szó tetőtéri ablakról (KLI 311), belső árnyékolóról (KLI 312) vagy külső redőnyről és rolóról (KLI 313). Minden termékhez külön falikapcsoló tartozik. 

VELUX Touch 

Gombnyomás helyett érintéssel vezérelhető. Alkalmas arra, hogy több elektromos vagy napelemes terméket ezzel az egy eszközzel irányíthass. Erről a megoldásról itt olvashatsz részletesebben: https://www.ablakatetobe.hu/blog/mi-az-a-velux-touch  

VELUX App Control 

Ennek segítségével bárhonnan, bármikor szabályozhatod otthonod klímáját. Természetesen több távműködtetésű termék intelligens vezérlésére alkalmas. Ehhez szükség lesz a VELUX Gateway eszközre és a VELUX App Control mobilalkalmazásra, majd WiFi-n keresztül történik a kommunikáció az eszközök között. 

VELUX Active with NETATMO 

Maximális kényelmet nyújt és minőségi változást hoz a szenzoros érzékelőknek köszönhetően. Az érzékelők biztosítják az automatizált működést, figyelve a beltéri levegő minőségét és hőmérsékletét, és persze az időjárást. Több távműködtetésű termék intelligens, automatizált vezérlésére alkalmas. Ehhez szükség van a VELUX ACTIVE with NETATMO mobilapplikációra, VELUX ACTIVE központi zárra, ACTIVE beltéri klíma érzékelő szenzorra (hőmérséklet, páratartalom és CO2 szint), és egy VELUX Gatewayre. Részletesebben itt írtunk erről: https://www.ablakatetobe.hu/blog/szabalyozd-a-nyarat-a-tetoterben-velux-active-automata-ablaknyitassal  

 

Az, hogy számodra melyik otthoni vezérlő az ideális, egyrészt meghatározza, hogy hány darab és milyen termékek vezérlését szeretnéd megoldani velük, és persze az is, hogy mely kényelmi szint elérését tűzted ki. 

 


Ezt a bejegyzést 2024. június 25-én tettük közzé.