Friss levegővel a jobb teljesítményért

A levegő minősége és frissessége egész szervezetünkre hatással van. Befolyásolja alvásunkat, egészségünket, hangulatunkat és teljesítményünket egyaránt. Ráadásul nemcsak a nagyok, de a kicsik is kifejezetten érzékenyek rá.  

Tudtad, hogy a gyerekek tanulási képessége 15 százalékkal nő, ha jó a beltéri levegő minősége?  

- Kutatások szerint, ha megduplázzuk a kintről beengedett levegőellátás mértékét, az körülbelül 15 százalékkal fejleszti az iskoláskorú gyerekek általános teljesítményét. 

- De nemcsak ők vannak kitéve a levegő minőségének. Egy másik kutatás eredményei arra mutattak rá, hogy a magas hőmérséklet és a rossz minőségű levegő akár 10 százalékkal is befolyásolhatják a felnőttek produktivitását.   

- A rossz beltéri levegő azokra a feladatokra hat ki leginkább, amelyek koncentrációt, memóriát és eredeti gondolkodást igényelnek. Éppen ezért kifejezetten érzékenyek a gyerekek a tanterem levegőjének minőségére.  

 

Hogy kapcsolódnak ezek a tények az épületek fenntarthatóságához és a VELUX termékekhez? 

- A VELUX Cégcsoport víziója, hogy jobb életkörülményeket alakítson ki természetes napfény és friss levegő segítségével a tetőn keresztül.  

- Az ablakok kinyitásával friss oxigént engedünk be, ami javítja a benti levegő minőségét a tantermekben.  

- A naponta többszöri 5 perces szellőztetés biztosítja a levegő energiaveszteség nélküli gyors cseréjét, hiszen a falak, a padló, a plafon és a bútorzat nem hűl le, így csak a levegőt kell újra felfűteni.  

- Hatékonyabb szellőztetést érhetünk el, ha egynél több nyitható ablak van a teremben, illetve ezeket különböző magasságba és irányba helyezzük el. Így kihasználhatjuk a kialakuló légáramlat előnyeit, a huzatot, mint a légcsere természetes megoldását.  

- A VELUX ablakok szellőzőlapja biztosítja a friss levegő állandó beáramlását az épületbe, így mindössze napi pár szellőztetés szükséges ahhoz, hogy fenntarthassuk a belső levegő jó minőségét. Ezzel segíthetjük a koncentrációt és növelhetjük a teljesítményt.

- Az automatizált megoldások pedig biztosítják a maximális komfortot, ami frissen és kellemesen tartja otthonunkat.

 

Neked mi a bevált szellőztetési praktikád?

 


Ezt a bejegyzést 2020. május 16-án publikáltuk.