Gyerekszoba a tetőtérben – karbantartás nélkül

A gyerekszobák rendkívül gyakori helyiségek a tetőtérben. Ugyan a kicsi felcseperedik, változnak az igényei és így körülötte a színek, bútorok, kiegészítők, a játékokat leváltják a könyvek és tanszerek, de vannak olyan elemek is, amelyek hosszú távon állandóak maradhatnak, például a tetőtéri ablakok, ha ügyesen választottunk! Ebben a cikkben bemutatjuk, hogy miért éri meg nagyban gondolkodni!

Karbantartás nélkül: tetőablak műanyag bevonattal

Amikor kiválasztod, milyen legyen a tetőtéri ablak, mérlegeld, hogy az alap fa fenyőanyag mellett kb. 20 ezer forint felárért karbantartásmentes, műanyag bevonatos fa tetőtéri ablak mellett is dönthetsz. Konkrétan egy 3-rétegű üvegezésű VELUX műanyag bevonatos tetőtéri ablak átlagos méretben (GLU 0061, 78*118 cm) 23% felárral, bruttó 21.900 forinttal drágább, mint a fa felületű társa. De ez vajon tényleg “többe kerül”?

A fa tetőablakok kb. 2-4 évente karbantartásra szorulnak: kezelni kell a felületüket (például csiszolással, lakkozással), amihez sokunknak se kedve, se ideje, se lehetősége. Jó alternatíva lehet a karbantartásmentes műanyag bevonat: a fehér poliuretán réteg nem igényel "törődést”, egyszerű háztartási tisztítószerekkel letörölhetők róla a szennyeződések. Ha csupán az ablakok 25 éves élettartama alatt felmerülő felületkezeléseket és az ehhez szükséges anyagok árait vesszük, akkor már megközelítőleg a felárnál járunk, még ha a legolcsóbb megoldást is számoljuk. Az időnket, illetve egy esetleges szakember munkadíját pedig még bele sem kalkuláltuk.

muanyag-bevonatos-VELUX-tetoablak-518761-01 velux_prenzlberg_64-(1)

Nagyfokú igénybevételű helyiségeknél esszenciális

Nem tértünk ki arra, hogy a gyerekszoba az, ahol bármi megtörténhet. Gondolj csak bele: kifröccsen a tea vagy a festék, odaragad a gyurma, minden csupa zsírkrétás! Ezektől is biztonságban tudhatod a tetőtéri ablakot, ha poliuretán bevonatos típust választasz, ugyanis könnyű letakarítani az illesztésmentes felületnek és a lekerekített sarkoknak köszönhetően. Nedvességgel szembeni kiemelkedő ellenállása biztosítja, hogy az általános folyadékok illetve páraterhelés sem tesznek kárt ebben a tetőtéri ablakban.

A 100 százalékban karbantartásmentes VELUX tetőtéri ablakok széles választékban állnak rendelkezésre, legyen szó alsó vagy felső kilincses, 2- vagy 3-rétegű üvegezésű, kézzel nyitható vagy távvezérlésű változatról.

Persze, ha a természetes anyagok és a fa szerelmese vagy, akkor is pont ugyanilyen jó kínálattal találkozol.


Ezt a bejegyzést 2020. február 13-án tettük közzé.