Fa vagy műanyag bevonatos fa ablakot válasszak?

Tudtad, hogy a műanyag bevonatos VELUX tetőtéri ablakok 100 százalékban karbantartásmentes felülettel rendelkeznek? De azért te persze még lehetsz a természetes faanyag szerelmese.

Természetes színek, a fa 

Ha szereted magad körül a természetes anyagokat, akkor a fa tetőtéri ablak a jó választás számodra. Ez az „igazi” réges-régóta gyártott VELUX termék, hiszen hajdanán 1941-ben Villum Kann Rasmussen bizony fával kísérletezte ki mérnöki mesterművét. Azóta is népszerű a fa tetőtéri ablak.  

A VELUX cégcsoport arra is figyel, hogy gyártás során felhasznált faanyagok 99 százaléka tanúsítottan fenntartható erdőgazdálkodásból érkezzen. Tehát nemcsak természetes, hanem környezettudatos választás is.  

Ezeket az ablakokat viszont pontosan azért, mert természetes fából készültek, az igénybevételtől függően akár négyévente szükséges újra lelakkozni. Az ablakokat tökéletesen impregnálják (nedvességgel, vízzel szemben ellenállóvá teszik) és felületkezelik a gyártás során, ezért szappanos vízzel bátran tisztíthatod a felületeket anélkül, hogy azok elvetemednének, penészednének. 

 

Letisztult színek, kevesebb karbantartás - Műanyag bevonatos fa 

Ha kizárólag a letisztult színek hoznak lázba, vagy ha párás helyiségbe keresel ablakot, akkor a poliuretán bevonatos tetőtéri ablakokat érdemes választanod. Az ablaktok és az ablakszárny felülete illesztésmentes, belseje pedig fenyőből készül. A lakkozott felület esztétikus, 100 százalékban karbantartásmentes. Fehér színének köszönhetően pedig tökéletesen harmonizál bármelyik tetőtéri helyiség berendezésével. 

A VELUX műanyag bevonatos tetőtéri ablakok kiválóan alkalmasak intenzív igénybevételű vagy extrém körülményekben funkcionáló helyiségekbe, mint például a gyerekszobába, konyhába és fürdőszobába. 

rendkívül tartós, karcolásmentes és extrém hosszú élettartamú felület évek múltán sem igényel kezelést, az esetleges szennyeződések könnyen és gyorsan, egyszerű háztartási tisztítószerekkel eltávolíthatók. 

fa és poliuretán bevonatos VELUX tetőtéri ablakok a Standard, a Standard Plus és Premium kínálatban egyaránt megtalálhatók, így bármilyen épülethez és pénztárcához találsz megfelelőt.

Nézd meg videónkat és ismerd meg a részleteket!

 

Standard tetőtéri ablak felső kilinccsel: kétrétegű üvegezésű, ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszerrel és huzat elleni extra gumitömítéssel van ellátva. 

Standard Plus tetőtéri ablak felső kilinccsel: energiatakarékos háromrétegű üvegezésű, ThermoTechnologyTM hőszigetelési rendszerrel és huzat elleni extra gumitömítéssel és fokozott hangszigeteléssel van ellátva. 

Premium tetőtéri ablak felső kilinccsel: akár alacsony beépítési magasság is lehetséges, ami miatt jobb a kilátás és több lakberendezési lehetőség, valamint további kényelmi extrákat tesz lehetővé, sokféle üvegezéssel választható. 

 


Ezt a bejegyzést 2020. március 1-jén publikáltuk.