Hálószobai praktikák: holtterek nélküli helykihasználás

A tetőtér értékes terület lakóterünk bővítésére, főleg, ha a hálószobának szenteljük azt. Ne ferdítsük azonban a valóságot: a lejtő tető kihívás a lakberendezésnél, a rendelkezésre álló négyzetméterek maximális kihasználása komoly fejtörést okozhat. A hálószoba lakberendezést tekintve igen széles lehetőségeket kínál, így nem kell megijedni a feladattól. Rengeteg tippünk van arra, hogyan tudjuk a tetőtéri hálószobát holtterek nélkül kialakítani. Nézzük sorra!

Holtterek beépítése tárolásra

Az első ránézésre nehezen kiaknázható területek egy kis fantáziával máris átértékelődnek. Érdemes tárolási célból beépíteni ezeket. A parkettával, burkolattal megegyező színű – főleg, ha az világos - beépített bútorok, gardróbok ráadásul növelik a teret. Mindeközben pedig a szűkebb rések, meredekebb, nehezen kihasználható részek mellett ruháinkat, tárgyainkat is elrejtik szemeink elől. 

Ahol igazán szorul a helyzet

Előfordul, hogy a tetőszög szó szerint sarokba szorít minket. Ezeknél a falfelületeknél kifejezetten jól mutatnak az alacsony, de hosszú szekrények, fiókos komódok vagy tároló kosárkák. Ezenkívül tökéletes hely ez a radiátoroknak, könyvespolcoknak. Légtisztító növényeknek és újságtartónak is kedveznek ezek a zugok. 

Ülőhelyek kialakítása

Helyezzük az ülőalkalmatosságokat, foteleket a hálószoba azon részére, ahol a belmagasság nem tenné lehetővé a biztonságos álló közlekedést! Ha ülve van elegendő hely a fejünknek, akkor meg is van, hova kerüljenek az ülőhelyek. 

Nyiss a természetre! 

Akár a dőlt tető alá, akár azzal szembe helyezzük el az ágyat, egészen elképesztő látványt nyújt, ha a teljes falfelületet ablakok borítják. Nappal káprázatos panoráma fogad, míg éjjel a csillagok alatt hajthatjuk álomra fejünket. A természetes fény pedig optikailag tágítja a teret. 


Ezt a bejegyzést 2020. március 31-én publikáltuk.