Hogy védjük meg házunkat a vihar ellen?

A klímaváltozás egyik hatása, hogy egyre szélsőségesebb időjárási jelenségeket tapasztalunk: heves esőzéseket, szélviharokat, jégesőt. Ezért még az eddigieknél is fontosabb, hogy a tetőnek megfelelő viharállóságot biztosítsunk.

 

Változik az időjárás 

A globális felmelegedés tovább fokozhatja az extrém szeles napok számát, főként akkor, ha nem csökkentjük megfelelő mértékben az éghajlatot felmelegítő gázok kibocsátását. A melegedő légkör hatására jellemzőbb lett a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék, a zivatarok, nem ritkán orkán erejű széllel kísérve. Ahhoz, hogy otthonunk és családunk biztonságát ne kockáztassuk, a Terrán összegyűjtötte a viharbiztos tető legfontosabb szempontjait. 

 

Viharálló tető 

A viharkárok egy része megelőzhető többek között azzal, ha a tetőfedéshez minőségi cserepeket alkalmazunk, gondoskodunk a tető vízszigeteléséről, a csapadék elvezetéséről a jól megválasztott ereszcsatorna-rendszerrel. 

Néhány ezer forint ráfordítással, a megfelelő kiegészítő elemek beépítésével – például viharkapocs, egyszerű csavarok, vágott cseréprögzítők, hófogók – jelentősen növelhető egy tető biztonsága.  

A megfelelő súlyú tetőfedő anyag is lényeges szempont, a Terrán cserepei betonból készülnek, így viharállóságuk kiváló. A Terrán betoncserepei négyféle felületkezeléssel kaphatók (ColorSystem, Elegant, Resistor és a ClimaControl). Ezekkel a prémium eljárásokkal a cserepek a fokozott színvédelmen túl ellenálló, kemény, kiváló kopásállósággal rendelkező felületet kapnak. 

 

Maximális védelem Generonnal 

A Generon kifejezetten ellenálló a jégesővel, széllel szemben, edzett üveglapjai tökéletes védelmet nyújtanak a mechanikai behatásoktól is. A napelemes tetőrendszer a minősítési eljárás során ugyanazon a törésteszten esik át, mint a nagypaneles rendszerek: meghatározott magasságból acélgolyókat zúdítanak a napelemre, ezzel is demonstrálva azt, mintha jégesőnek lenne kitéve. A Generon kialakításával nincs szükség a héjazat áttörésére, így nem sérül a tető védelmi funkciója, ami szintén sokat számít otthonunk biztonsága szempontjából. 

 

terran-kiegeszito-elemek-tetore 


Ezt a bejegyzést 2023. október 16-án tettük közzé.