Így hozd ki a legtöbbet otthonodból

Egy ideje már gondolkozol lakásod felújításán, de nem tudod, hogyan vágj bele? Legújabb blogbejegyzésünkben segítünk eligazodni, hogyan hozd ki a legtöbbet otthonodból. Olyan ötleteket adunk, amelyek elsőre talán eszedbe se jutnának, legyen szó kisebb átalakításokról, megtérülő befektetésekről vagy arról, hogyan tudod tetőtől talpig újjá varázsolni házadat – szó szerint.

A belső felújítás – kis lépésekkel nagy változás  

Bármennyire is szeretjük otthonunkat, olykor nem árt egy kis újdonságot csempészni a már megszokott környezetünkbe. Ilyenkor általában beszerzünk egy-egy díszpárnát, vagy lecseréljük a falon a családi képeket, pedig egy régi bútordarab felújítása sem igényel sokkal több időt, és egészen átalakíthatja egy szoba stílusát. Egy kissé kopott asztalon például sokat segíthet egy festés, amivel – a megfelelő alapanyagok beszerzését követően – akár két nap alatt is végezhetünk. A lényeg, hogy a végeredmény tükrözze a saját ízlésünket, személyiségünket, emellett pedig harmonikus és praktikus is legyen. 

A külső felújítás – tetőtől talpig 

Közeledik a tavasz, márpedig házunk külső átalakításához rendszerint a tavasztól késő őszig terjedő időszak bizonyul ideálisnak. Amikor otthonunk arculatát terveznénk vagy újítanánk meg, általában az jut eszünkbe, hogy milyen színűre fessük a falakat, vagy milyen anyagból készüljön a burkolat, jóllehet egy megfelelően kiválasztott és kivitelezett tető legalább annyira meghatározza egy ház stílusát. Egy energiahatékony, stabil és időtálló tető természetesen nemcsak esztétikai elemként szolgál, hanem hosszú évtizedekig véd minket és minden értékünket az esőtől, hótól, fagytól, nyári kánikulától és beázástól is. Ha pedig nem akarsz választani a finom megmunkálású, csillogó felület és a betoncserepek jól ismert ellenállósága közöttnézz körül a különleges szendvicstechnológiával készült BMI Bramac Star tetőcserepek széles kínálatában. 

A megtérülő felújítás – okos beruházások 

Álmaink lakásának útjában sokszor csak egy régóta halogatott felújítás áll. Az építkezés, tatarozás vagy a berendezési tárgyak vásárlása mindig jelentős költséggel jár, azonban vannak olyan kiadások, amelyeken nem célszerű spórolni.   

Ha a szemünk nem is, a pénztárcánk biztosan észreveszi például a falak vagy a tető leszigetelését. A nagy mértékű beruházás azonban jelentős megtakarítással jár. A háztetőn keresztül nagy mennyiségű hő képes elszökni, így annak szigetelése egy korszerű, energiatakarékos családi otthon esetében elengedhetetlen. A felhasznált anyagtól függően, a tető és a homlokzati falak együttes hőszigetelésének ára akár már 4-6 fűtési idény alatt is megtérülhet.  

Bramac


Ezt a bejegyzést 2021. február 22-én tettük közzé.