Készítsd fel tetődet az extrém időjárásra!

A klímaváltozásból adódóan egyre kiszámíthatatlanabb időjárással is szembesülhetünk az év minden hónapjában. Ebben a bejegyzésünkben bemutatjuk, hogy milyen rendszerelemek biztosítják tetőnk biztonságát szélsőséges időjárási viszonyok közepette is.

 

Rögzítés a viharos szélben - hogy minden a helyén maradjon 

Az erős széllökések akár a nem megfelelően rögzített tetőcserepeket is felkaphatják. A BMI Bramac betoncserepei nagyobb tömegű fedést biztosítanak tetőnknek, ezáltal ellenállóbb is lesz a viharokkal szemben. A vihar elleni védelemnek szintén fontos eszközei a viharkapocs és az ereszrögzítő kapocs. 

Hogy az özönvizet elkerüljük 

A lezúduló csapadéktömeget könnyedén megregulázhatjuk egy megfelelően kiépített ereszcsatorna-rendszerrel. A kósza csapadék útját pedig vízzáró alátéthéjazattal állíthatjuk meg, még mielőtt az kárt tenne a szerkezeti elemekben. A fedés alá elhelyezhető tetőfóliák tekintetében széles kínálat áll a rendelkezésünkre. 

Energiahatékony tetővel élhető tetőtér 

Gyakran elfeledkezünk róla, hogy a hideg, illetve meleg levegő beáramlásában tetőnk állapota is fontos tényezőt jelent. Télen a meleg levegő könnyen megszökhet a tetőn keresztül, nyáron lakásunk könnyen átforrósodhat. Azért, hogy ne váljon nyáron szaunává a tetőterünk, célszerű a szarufák között, alatt vagy felett elhelyezett hőszigetelést alkalmaznunk.  

A szarufák tetején elhelyezett kiváló hőszigetelő képességű BramacTherm PIR táblákkal a szarufák hőhíd hatását is kiküszöböljük. A külső oldalra épített hőszigetelés esetén ráadásul nem veszítünk értékes lakóteret a tetőterünkből.   

Emellett a BMI Bramac Star, és Thermo Protector technológiával ellátott tetőcserepei reflektív felületüknek köszönhetően visszaverik a napsugarak egy részét, ezzel távol tartva a hőséget otthonunktól.  

A hőszigetelési lehetőségek és tetőcserepek azonban akkor működnek igazán jól, ha rendszerben alkalmazzuk őket.   

Erre nyújthatnak kiváló megoldást a BMI Magyarország Clima Roof csomagjai, amelyek a már fentebb is említett rendszerelemeket is tartalmazzák, s így komplex megoldást nyújtanak.  

Az időjárás lehet változékony, a minőség viszont állandó 

Ahogy azt hangsúlyozni is szoktuk, a tetőn nem érdemes spórolni. A jó minőségű tetőcserepek és rendszerelemek kiválasztása mellett tapasztalt szakemberre bízzuk a tető felmérését, aki pontosan meg tudja határozni, mennyire és hogyan kell felkészíteni tetőnket az extrémebb időjárási körülményekre. 

 

clima-roof


Ezt a bejegyzést 2023. szeptember 16-án tettük közzé.