Megéri számolni a tetőtérrel

Bár manapság hódít az egyszintes házak trendje, a tetőtér beépítése pénzügyileg egy olyan okos döntés, amiért pár évvel későbbi éned biztosan hálás lesz neked. Mutatjuk, hogyan érdemes tervezned, ha jót akarsz magatoknak!

Ha házépítésbe fogtál, valószínűleg életed legnagyobb beruházása és egyik legizgalmasabb projektje kezdődött meg. A véges pénzügyi keretek miatt elengedhetetlen az előre összeállított költségvetés, valamint a kivitelezői árajánlatok bekérése, rendszerezése. De a legfontosabb, hogy megtaláld a bankszámládnak legkedvezőbb házformát, építkezési módot, aminek kivitelezését kényelmesen tudod fedezni.  

Faragj le a bővítés kiadásaiból tetőtér-beépítéssel! 

Hogyan láss neki? Válogathatsz az építőanyagok között minőség-ár függvényében, kérheted a szomszéd villanyszerelő segítségét, vagy akár kreálhatsz baráti programot kerítésállítás jeligével. Sokféleképpen ügyeskedhetsz, de az egyik leglátványosabb spórolós trükk az, ha beépíted a rendelkezésre álló tetőteret. Ezzel a megoldással a hasznos alapterület egy négyzetméterére vetítve jelentős költségeket takaríthatsz meg. 

Ez igaz? Kérdezz meg bátran néhány szakembert, mind ugyanazt fogják mondani! Egy hagyományos építési módú tetőtér nélküli és egy tetőteres ház költségeinek összehasonlításából látszik, hogy a szerkezetépítés tekintetében a tetőtér nem dobja meg extrán a végösszeget.  

Hogyan lehetséges ez? A födém és a tetőszerkezet, a költségesebb munkafolyamatok közül kettő jelentős már eleve adott.  

A következőkre van még szükség, ha később tetőteret szeretnél beépíteni:  

- lépcső kialakítása - hova tervezed,  

- a födém szigetelése és elburkolása, 

- a tetőszerkezetet szigetelése és belülről a burkolása,  

- az elektromos és gépészeti rendszert fent is ki kell építeni, 

- falak felhúzása/építése, 

- tetőtéri ablakok kiválasztása és beépítése. 

Ezek költsége pedig eltörpül amellett az összeg mellett, amivel akkor kellene számolnod, ha a földszint mellé építve szeretnéd bővíteni a hasznos alapterületet.

Nem mellesleg a felfelé építkezéssel a zöld felületből sem veszítesz, szóval a tetőtérrel csak nyerhet az otthonod és a bankszámlád is!  

Megjött a kedved a tetőtér-beépítéshez? Olvasd el további bejegyzéseinket vagy lépj velünk kapcsolatba!


Ezt a bejegyzést 2020. február 2-án tettük közzé.