Melyik hálószoba stílus illik hozzád?

A hálószoba a pihenés szentélye. Itt indul és itt ér véget a nap. Sőt, ideális esetben a napunk harmad részét itt töltjük. Tetőtéri otthonoknál általában a tető alatti részbe kerül a hálószoba, mert így lehet praktikusan kihasználni a tetőtér adottságait. Ha nálatok is így van vagy így lesz, akkor tarts velünk! Hálószobai stílusokat mutatunk most neked, amik a tetőtérben is megállják a helyüket. Hozzád melyik illik? 

Sok fa, kevés szín, óriási ablakfelületek 

 bauhaus-stilusu-tetoteri-haloszoba

Ha a címben szereplő jellemzők és a kép elnyerte a tetszésedet, akkor a bauhaus irányzattal szemezel.  Magyarországon sajnos ritka, hogy egy tetőtéri szoba padlótól plafonig üvegben pompázzon, de a tetőtétéri ablakok számának növelésével ezt kompenzálhatod. Ez esetben viszont gondoskodj a sötétítésről is, ha a Nap ébredése után még hosszasan időznél az ágyban! A stílusirányzat további jegyei, mint a letisztult formák, fa, fém, króm, bőr, tiszta, nem hivalkodó színvilág könnyebben beépíthető a tetőtéri hálószobába.  

Modern egy kis japán beütéssel 

 tetoteri-haloszoba-modern-japan-stilusban

Modern, egyszerű vonalvezetés, kellemes, letisztult színvilág jellemzi ezt a tetőtéri hálószobát. A kevés bútor miatt légies a szoba. A japán stílusjegyek pedig a kiegészítőkben, díszekben jellennek meg. Élhető kompromisszum azoknak, akik kacérkodnak az egyre nagyobb teret hódító, japán lakberendezési stílusirányzat gondolatával, de még nem elég magabiztosak ahhoz, hogy az egész hálószobát ebbe öltöztessék.  

Letisztult romantika 

 tetoteri-haloszoba-romantikus-stílusban

A vintage stílusra hajazó, felújított bútor látszatú, DIY megoldások helyett itt általában új, akár skandináv beütésű bútorok és kiegészítők is megjelenhetnek. Romantikussá ezt a tetőtéri hálószobát a kopottas padló, kötött és műszőr textúrák, a sok napfény, rózsaszín, szürke, fehér és pasztellszínek teszik. Rózsamintával, baldachinnel és fonott kosarakkal tovább fokozható a hatás.  

Skandináv stílus 

 skandinav-stilusu-tetoteri-haloszoba

Gondolj csak a nagyon híres bútoráruházra és máris magadba szívtad az északi stílus jellemzőit! Nagy ablakfelületek, fehér fal, világos padló, sok fa és játékos, a pasztell és rikító árnyalatok közötti, köztes, színes színvilág, sok növény jellemzi. Ránézésre a modern stílus is eszünkbe juthat az egyszerű, határozott vonalvezetésről, mégis annál sokkal komfortosabb, otthonosabb hatást kelt a skandináv irány.    

A minimal 

 tetoteri-haloszoba-minimal-feher-stilusban

Ennek a stílusirányzatnak a rajongói nem szeretik a csetreszeket, szem előtt lévő, feleslegesnek tűnő dekor elemeket, tárgyakat. Színei a fehér, fekete, szürke. Vonalvezetése leginkább szögletes, amiben modern jegyek köszönnek vissza. Egy-két szín következetes használatával megtörhető a steril hatás. A napfény pedig kifejezetten hangsúlyos egy minimál tetőtéri hálószobánál, hiszen a nagy ablakfelületek és fény garantálja, hogy ne legyen komor a szoba nappal.  

A játékos bohém 

 bohem-stilusu-haloszoba-ablakatetobe

Egy bohém hálószobában szinte bármi megtörténhet, ami a lakberendezéshez köthető. Szabadon játszhatsz a színekkel, textúrákkal, méretekkel, elrendezéssel. A színek mellett ez az elrendezési szabadság teszi játékossá a hálószobát. Nagyon jó példa erre a keretes ágy helyett a matrac szabad használata. A fémek helyett inkább fát válassz, a komor színeket pedig vidámra cseréld! És ahogy látod, a képnek sem kell a falon lógnia. 

Neked melyik stílus nyerte el a tetszésed? Írd meg kommentben!

 


Ezt a bejegyzést 2021. november 18-án publikáltuk.