Milyen támogatás segítségével cserélheted le tetőablakaidat?

Nálad is aktuális a tetőablakok cseréje vagy akár az ablakok számának bővítése? Szeretnéd a felújítást támogatás segítségével finanszírozni? Nézzük meg, milyen lehetőségeid adódhatnak erre!

Az idei évtől néhány új támogatási lehetőség is életbe lép, amelyek felújításhoz, korszerűsítéshez, tetőtér-beépítéshez kapcsolódnak, de már az elmúlt évek is kecsegtettek jó lehetőségekkel. Szeretnénk segíteni, hogy mit mikor tudsz érvényesíteni, de minden esetben tájékozódj a megfelelő szervnél, illetve pénzintézetednél! 
 

Otthonfelújítási támogatás 

Az idei évtől kezdve egyszeri, vissza nem térítendő otthonfelújítási támogatást igényelhetnek magyarországi otthonuk korszerűsítésére a legalább egy gyermeket nevelő családok (együtt élő házastársak, élettársak). Legfeljebb 6 millió forintos felújítás felét, azaz maximum 3 millió forintot térítenek vissza. A támogatást fele-fele arányban kell anyagköltségre és munkadíjra fordítani. Így maximum másfél-másfél millió forint elszámolható anyagköltségre és munkadíjra. Az eddig halogatott ablakcsere most megvalósíthatóvá válik. A támogatással egyúttal a redőnyök és árnyékolók, rovarhálók cseréje is finanszírozható. Nemcsak a komfortérzetünket és az energiahatékonyságot javíthatjuk a tetőablakcserével, de az ingatlan értékét is növeljük.  

 

CSOK 

A CSOK, azaz családi otthonteremtési kedvezmény vissza nem térítendőlegfeljebb 10 millió Ft összegű lakáscélú állami támogatást jelent. A támogatás meglévő vagy vállalt gyermekek után igényelhető.  Nem mindegy, hogy milyen célra igényled, ugyanis a pontos összeg részben ezek alapján változik (vásárlás, bővítés, korszerűsítés).  

elegedett-mosolyok-uj-ablak-elott-146967-01-XXL

Falusi CSOK 

Ötezer fő alatti lakosszámú magyarországi kistelepülésen házvásárlásra és felújításra falusi családi otthonteremtési kedvezmény igényelhető. Fontos tudnod, hogy az összeg fele fordítható az ingatlan vételárára, míg a másik fele kizárólag felújításra vagy korszerűsítésre költhető. A falusi CSOK és a "általános" CSOK együttesen, egyidejűleg nem vehető fel. Ugyanakkor a korábban már CSOK segítségével megvásárolt ingatlan bővítéséhez vagy korszerűsítéséhez igényelhető a falusi CSOK, melynek összege gyermekre 600 ezer forint, 2 gyermekre 2,6 millió forint, 3 gyermekre 10 millió forint. Ha a felújítandó épületben tetőablakcsere vagy –bővítés is szükséges, akkor a korszerűsítési keretből ezt (is) megvalósíthatod. 

 

Babaváró hitel 

A babaváró hitel 10 millió forint értékű kamatmentes szabad felhasználású hitelt jelent. A hitel 3. gyermek születését követően kedvezménnyé alakul, így az adósságot elengedik. Egy gyermek esetén, ha az az igényléstől számított 5 éven belül születik, a kölcsön kamatmentes marad, 2 gyermek esetén pedig ennek 30%-át engedik el.  

 

Te mire fordítanád a támogatást? 

 


Ezt a bejegyzést 2021. február 12-én tettük közzé.