Mit nyerhetsz a tetőablakok cseréjével?

A tetőablak cseréjének ideje nem csak akkor van itt, amikor már szemmel láthatóan is nagy a baj. 15-20 év alatt már olyan mértékben változik a technológia, ami megváltoztatja a termék tulajdonságait is. A tetőablakok cseréjével kétszeresére javulhat a hőszigetelés, melegebb lesz a szobában és a fűtésen is spórolhatsz! 

 

A meleget jellemzően jobban bírjuk, mint a hideget, ezért az őszi-téli hónapokban szoktuk évről-évre fontolgatni a tetőablakok cseréjét. Minél régebbi egy tetőablak, általában annál gyengébb a hőszigetelő képessége. Ha egy tetőablak hőszigetelő képességére vagy kíváncsi, erről az Uw érték árulkodik: minél alacsonyabb ez, annál jobban szigetel az ablak. Egy ablakcserével akár több mint felére is csökkenhet a hőveszteség, kétszeresére javulhat a hőszigetelés! 

Minél kevesebb az energiaveszteség, annál kevesebbet kell az energia pótlására költeni, így a fűtésen is spórolhatunk. Ennek következtében melegebb lesz a szobában. Az új tetőablak közvetlen környezetében akár 5°C –kal is nőhet a hőmérséklet, a helyiség belsejében pedig 1-2°C-kal. 

Persze az új ablakok még további előnyökkel is járnak. Az idősebb ablakok gyakran már nem zárnak teljesen, míg az új tetőablakok tökéletesen záródnak. Nem engedik be a hideget, kevesebb por és utcazaj szűrődik be. Az ablakszárnyon ugyanis gumitömítés fut körbe, ami a szél, a szennyeződések és a hangok kizárásáért is felel. Ezt az idő megeheti, kikezdheti, ami által kevésbé tudja eredeti funkcióját betölteni. Az új ablak viszont légmentesen tud záródni vele a tokhoz.  

resszelloztetes-ID10058886_125920-01-XXL 

Az újabb tetőablakok már zárható, nyitható szellőzőnyílást is tartalmaznak, amivel biztosíthatjuk a szoba háttérszellőztetését.  

A mai technológiának köszönhetően a tetőablakok poliuretán bevonattal rendelkeznek, így UV-állók, utólagos festést nem igényelnek még évtizedek múltán sem. 

2014. óta a VELUX tetőtéri ablakok 10 százalékkal nagyobb üvegfelülettel rendelkeznek változatlan összméret mellet, így több természetes fény jut be általuk a helyiségbe. A tetőablak cseréje mellett érdemes elgondolkodni a darabszámbeli bővítés lehetőségén is! 

Az új technológia eredménye az is, hogy a mai tetőablakok biztonságosabbak, mint elődeik. Minden VELUX tetőtéri ablakban a külső üvegtábla ugyanis edzett üveg, aminek ellenálló képessége 6-8-szorosa az úsztatott üvegnek. Ez pedig jól jöhet egy nagyobb jégeső esetén. Tovább fokozható a biztonság, ha olyan ablakot választasz, amelyben a belső üvegtábla ragasztott üveg, mert így, ha valamiért betörne, a szilánkok és darabok nem potyognak be a szobába, egy biztonsági fólia ugyanis egyben tartja a törött üvegtáblát. 

Mindezek mellett természetesen az esztétikusabb megjelenés is a tetőablakcsere velejárója. 

 

Tudj meg többet a tetőablak cseréjéről itt: Készen áll a tetőablakcserére? Ismerje meg a VELUX tetőtéri ablakokat! 

Most már Te is úgy érzed, hogy itt az ablakcsere ideje?

Ezt a bejegyzést 2021. október 8-án tettük közzé.