Modern kivitel, időtállóság, hőkontroll egyben, a Terrán kínálatában

Ahogyan a legtöbb divatirányzat, úgy a tetőtrendek is folyamatosan változnak. Míg korábban a mediterrán stílus volt az uralkodó, napjainkban a letisztultabb forma- és színvilág, valamint a szürkés árnyalatok dominálnak leginkább. Egy minden igényt kielégítő tetőcserépnek azonban funkcionálisan is meg kell felelnie a vásárlói, a tervezői, valamint a kivitelezői igényeknek. Egyes Terrán ZENIT tetőcserepek ClimaControl felületkezeléssel egyszerre felelnek meg a mai kor elvárásainak esztétikai szempontból, valamint a hőmérséklet-szabályozás kívánalmainak is eleget tesznek.


Az időtálló beton

climacontrol

A Terrán tetőcserepek alapanyaga, a beton, az egyik legnagyobb mértékben időtálló nyersanyag, amely számos pozitív tulajdonsággal bír. Vízfelvétele minimális, tömörsége miatt alig szívja magába a nedvességet, ebből kifolyólag nem ingadozik a tető súlya, ami a szerkezetre is jótékony hatással van, illetve a fagyás-olvadás ciklusok váltakozása sem károsítja a cserepet. Teherbírása rendkívüli, emiatt nagy tömegű hó és jég sem okoz törést rajta, a héjazat megfelelő tömegével pedig nő a tető viharállósága, valamint a hő- és hangcsillapító ereje. A családi házon a tetőcserepek vannak a legtöbb megpróbáltatásnak kitéve: ellen kell állniuk a hőmérséklet-ingadozásoknak, az erős szélnek, valamint a jégesőnek. Nyáron a tűző napsütés és a hatalmas viharok váltakozásának, télen pedig a havazásnak és a fagyoknak.

A környezeti hatások elleni védekezést megfelelő felületkezeléssel tehetjük még hatékonyabbá, hiszen a cserepek felülete így fokozottabban ellenálló lesz. Taszítja a szennyeződéseket, tehát a mohásodás kevésbé lesz jellemző rá, a nagyobb mennyiségű füstgázok lerakódásával és maró, fakító hatásával szemben is hatékonyabban véd. Bizonyos felületkezelésű tetőcserepekkel a tetőtér felmelegedése is mérsékelhető.

Letisztult design a tetőn

A Terrán ZENIT tetőcserép a gyártó egyik legmodernebb terméke. A letisztult megjelenés új irányzatot teremtett a tetőfedésben dinamikusabb, erősebb megjelenése okán. A Terrán ZENIT cseréppel felszerelt tető nem mindennapi megjelenést kölcsönöz az otthon számára, kiemeli a környező ingatlanok közül, hiszen mágnesként vonzza a tekintetet. A Terrán olyan felületkezelési módszert dolgozott ki, amellyel – más Terrán tetőcseréphez viszonyítva – akár 10°C-os hőmérsékletcsökkenés mérhető a panelek hátoldalán. Ennek köszönhetően a ClimaControl eljárással kezelt cserepek közel 60%-kal kevesebb infravörös sugarat nyelnek el, mint felületkezelés nélküli társaik, így hatékony védelmet nyújtanak, csökken a tetőtérre nehezedő hőteher és növekszik a komfortérzet.

Hőkontroll a valódi lakókomfort szolgálatában

A ClimaControl eljárás a klíma megfelelő szinten tartása mellett nemcsak a rövid távú igények, hanem a hosszú távú célok kielégítését is szolgálja. A Terrán ClimaControl technikával kezelt cserepek felveszik a harcot az energiapazarlással szemben, megfelelően beállítva a belső hőmérsékletet, így csökkentik vagy teljesen meg is szüntetik a légkondicionáló berendezések használatának szükségességét, vagyis hatékonyan redukálják az energiafelhasználást, az ebből fakadó plusz költségeket.

A ClimaControl felületkezeléssel kérhető Terrán ZENIT tetőcserepek jótékony, pénztárca- és környezetbarát megoldást, valamint esztétikus megjelenést jelentenek az ingatlan számára, ráadásul matt és fényes kivitelben is elérhetőek. Érdemes tehát hosszú távra tervezni! Ha a modern design mellett a kifizetődő, gazdaságilag és a bolygó megóvása szempontjából is legmegfelelőbb kivitelezést szeretnénk választani, akkor a Terrán ZENIT ClimaControl a legjobb választás!

Gondoljon már most a jövőre!

Ha valaki elkötelezett a környezettudatos, fenntartható építészet mellett, de későbbre tervezi a Generon napelemes tetőcserép beszerzését, annak is kitűnő választást jelent a ZENIT. A termékcsalád elemeinek mérete és formája ugyanis kompatibilis a Terrán Generon napelemes tetőcseréppel, tökéletesen illeszkednek annak paneleihez és belesimulnak a tető síkjába.

Banner_javított-1


Ezt a bejegyzést 2020. július 28-án tettük közzé.