Nem csak a bőrünket, a tetőt is védeni kell az UV-sugaraktól!

Az idei nyár különösen meleg volt, és úgy tűnik, ősszel is számíthatunk kánikulára. Klímatudósok arra figyelmeztetnek, hogy ez még csak a kezdet, ennél is melegebb nyarakkal kell számolnunk a következő években. A kánikula fizikai és mentális megterheléssel is jár, az UV-sugárzás pedig nem csak az egészségünket, házunkat is veszélyeztetheti. 

 

A házunkat is óvjuk 

Az UV-sugárzás komoly veszélyt jelent a tető tartósságára, fizikai és kémiai szinten is károsíthatja a tetőcserepeket, amelyek így fakóbbak, kevésbé ellenállók, repedezettek lehetnek vagy idő előtt elöregednek. A Terrán tetőcserepei közül a Synus, a Renova Plus és a Coppo termékcsalád egyes tagjai a ColorSystem felületkezelésnek köszönhetően hatékonyan állnak ellen az UV-sugárzásnak. 

 

Amíg nincs cserép a tetőn 

Ma már nem kérdés, a megfelelő tetőfólia nemcsak a lakókomfortot segíti, hanem megóvja a héjazatot a csapadéktól, védi a tetőszerkezetet, a hőszigetelést. A Terrán MediFol tetőfóliák többféle típusban elérhetők, és évtizedekig kiváló védelmet nyújtanak otthonunknak. 

A megfelelő típus kiválasztásához lényeges kérdés a fólia minősége. Előfordulhat ugyanis, hogy a cserepek nem azonnal kerülnek rá a tetőnkre. Amennyiben hetekig, akár hónapokig sem kerül lefedésre a tető, jogosan merülhet fel a kérdés, cserepezés nélkül mi történik a fóliával, hiszen hő, napsugárzás éri? A tetőcserepek tartósságát, élettartamát is befolyásolhatja az UV-sugárzás, mi történik abban az esetben, ha csupán a fólia védi otthonunkat? A tetőfólia minősége alapvetően befolyásolja a károsodás mértékét. Különösen a cserépfedés előtti UV-sugárzás károsítja nagymértékben a fóliát, akár a működési határparaméterig! Éppen ezért fontos hangsúlyozni, hogy minőségi termék mellett tegyük le a voksunkat, valamint érdemes minél hamarabb a tetőcserepeket felhelyezni, ezáltal is elkerülve a fólia túl korai elhasználódását. 

Medifol-tetofolia


Ezt a bejegyzést 2023. szeptember 13-án tettük közzé.