Terasz és erkélymegoldások a tetőbe

Kevés jobb dolgot tudunk, mint az erkélyre kilépve élvezni a nap első sugarait vagy épp lehuppanni ott egy kényelmes kerti bútorra, és gyönyörködni a naplementében. Ha most tervezed a tetőteret, ne feledkezz meg az erkélyről! Ha pedig valamiért lemaradt volna, mutatunk egy fantasztikus megoldást, hogy lehet mégis utólag erkélyed! 

Az erkélyes családi házra számtalan példát láthatunk, ha nyitott szemmel sétálgatunk a kertvárosi övezetekben, vagy különböző otthon témájú magazint lapozgatunk. Lehet kicsi, nagy, beépített, nyitott, fedett, üvegfalú, kovácsoltvas korláttal védett, növényekkel befuttatott, lampionnal díszített és így tovább. Vannak, akik csak praktikus szinten használják - mint teregetés, tárolás, és vannak, akik az életterük kibővítéseként élvezik adottságait és a plusz négyzetmétereket. 

Korábbi építészeti trendek szerint inkább a kisebb erkély terjedt el, azonban ma már sok esetben a nagy, tágas terasz a divat. Előbbi előnye, hogy nem vesz el sok területet a lakásból és a kertből, utóbbi viszont jobban kihasználható, berendezhető, beültethető. Manapság már akár műfűvel vagy gyeptéglával borítják be, így még természetesebb hatást tudnak az emeletre becsempészni. 

Az erkély azonban nem csak kint ücsörögve ad plusz élményt. Az üvegajtó, főleg ha esetleg kétszárnyú, páratlan panorámát tár elénk és optikailag tágítja a teret. A nagy üvegfelületek a kilátás mellett pedig több természetes fényt engednek be a lakásba, ami világosabbá és így energiatakarékosabbá válik.  

 

Ablakból erkély 

celux-cabrio-panorama139344-01-XXL 

De mi van akkor, ha az építéskor lemaradt az erkély vagy épp nincs lehetőség az elhelyezésére? Mégis hogyan lehet tágítani a teret és a kilátást? A VELUX Cabrio® tetőerkély azok számára nyújt megoldást, akik térdfal nélküli tetőtérben élnek. A tetőerkéllyel padlótól a mennyezetig terjedő kilátást nyerhetünk. A tetőerkély két részből áll: egy felfelé nyíló felső ablakból, és egy függőleges irányba tolható alsó ablakelemből. Utóbbi mozgatásával egyszerre az ablakelemhez mindkét oldalon előre rögzített korlát nyílik le. Így zavartalanul és biztonságosan állhatsz ki az ablakba napfürdőzni vagy elkortyolgatni a kávédat, esetleg egy pohár bort. A belső keret lehet színtelen lakkozott fenyő vagy festett fehér. Különböző külső borítások közül választhatunk: alumínium, réz, titáncink és színre festett alumínium. Így aztán tökéletesen beilleszthetjük a belső tér és a tető dizájnjába, színvilágába. 

 

Te is imádod a VELUX Cabrio® tetőerkélyt? 

 

Ha többre vagy kíváncsi a VELUX Cabrio® tetőerkéllyel kapcsolatban, olvasd el ezt a bejegyzésünket is: 

Erkély a háztatőn? 

 


Ezt a bejegyzést 2021. július 9-én tettük közzé.