Nyári hangulat a hálószobában

Idén elmarad a külföldi nyaralás, de nem akarsz lemondani a tengerparti hangulatról? Van pár ötletünk, amivel igazi nyári hangulatot varázsolhatsz a hálószobádba.  

Tengeri herkentyűkcsillag, kagyló, csikóhal  

Te még mivel folytatnád a sort? Ha ezekkel a tengeri kincsekkel dekorálod a szobád, biztosan elkap a tengerparti hangulat. Ezek a minták megjelenhetnek az ágyneműn, díszpárnán, esetleg függönyön vagy más textílián. Ha tetszenek a falmatricák, akár készíttethetsz egyedi mintákat is, amivel például a tetőt dekorálhatod a hálószobában. 

Nyárias színek 

Bézs, sárga és kék árnyalatok, mentazöld, púder, dinnyepiros: nekünk ezekről a színekről a tomboló nyár jut az eszünkbe! Válaszd ki a kedvencedet, és csempészd be minél több formában! 

Beach 

Csíkos, pasztell textíliákkal a klasszikus napágyakat és napernyőket idézheted meg, szinte beköltözteted a strandot a hálódba. Ha tudsz, szerezz be egy mentőbóját, mentőgumit, melyekkel tovább fokozhatod a hangulatot! 

Tengerész minta 

Háló, vitorla, hullám, vasmacska motívum - a bátrabbak tapétában is gondolkodhatnak, de épp oly találó lehet mobilizálható formában is!  Utóbbi előnye, hogy könnyen lecserélheted és átalakíthatod a dekorációt kedved szerint.  Például kép a falon, emléktárgy a polcon, párnahuzat az ágyon - mind könnyen leválthatók. A hálót akár felszerelheted a tetőre és a lyukaiba fényképeket vagy képeslapokat csíptethetsz kedvenc nyaralásaid emlékeiről. 

Nyarat idéző kiegészítők

Giccsparádé 

Flamingó, cocktail kellékek és gyümölcsök minden mennyiségben. Például citrom, ananász, görögdinnyemind olyan kiegészítők, kellékek, amivel megidézheted a legjobb nyári napokat! 

Térkép tapéta 

Rajzold, nyomtass vagy vegyél egy jó nagy térképet, amit fel tudsz rögzíteni a falra! Jelöld be, hogy hol jártál már, és melyek a bakancslistás helyeid a világban! Ma már lehet kapni krétával írható falmatricát. Ez is ideális lehet ahhoz, hogy láthatóvá tedd a kívánságaidat. 

Sejtelmes hangulat 

Lampionokkal, lámpásokkal, égősorokkal meghitt félhomályt teremthetsz, ha már a Nap nyugovóra tért, de te még ébren maradnál a hálószobádban.  

Praktikus és látványos fényzáró roló 

A dekoráció részeként választhatsz színében passzoló fényzáró rolót is a tetőtéri ablakaidra. A VELUX tetőtéri ablakokra szerelhető VELUX Duo fényzáró rolók például 24 színben kaphatók, találsz közöttük kimondottan nyárias, üde verziót is! Ennek fényzáró részével egyébként teljes sötétséget tudsz varázsolni akár nappal is, a harmonikarolójával pedig a nappali fényt lágyíthatod, hiszen mint egy klasszikus függöny, finoman szűri és szórja a napfényt a szobában. Így lesz igazán kellemes a tetőtéri hálód nyáron is! 

 

Neked melyik a kedvenced?  

 


 Ezt a bejegyzést 2020. június 20-án publikáltuk.