Okosotthon a tetőtérben

Ma már divatos kifejezés az okosotthon, és gyakorlatilag minden elé odatehetjük az okos jelzőt. De mit tudnak ezek valójában? - teheted fel jogosan a kérdést. Nézzük meg, a tetőtérben és úgy egyáltalán, hogy melyik okos eszköz milyen előnyt biztosít.

Otthonodat nemcsak csinosítgathatod a legfrissebb trendek, divatirányzatok szerint, hanem praktikus tulajdonságokkal is felruházhatod. Például szabályozhatod, hogy a fali aljzatokban mikor legyen áram, mikor, milyen hőmérséklet legyen a lakásban, kedvenc zenéd vagy rádióadód ébresszen, mikor nyíljon ki vagy csukódjon be a tetőablak vagy hogy páramentes legyen a tükör a fürdőben, ami egyébként fűtsön is. Mutatunk pár megoldást, amit te is imádni fogsz! 

 

Okosizzó 

A jó közérzethez megfelelő megvilágításra van szükség. Általában legalább 3 féle mesterséges fényt használunk: egy mennyezeti testet, egy asztali vagy állólámpát erősebb, direkt fénnyel, egy éjjeli lámpát vagy hangulatfényt. Okos izzóval ezeket gyakorlatilag kiválthatod, hiszen egy izzót szabályozhatsz fényerő és szín szerint is. Így munkához vagy tanuláshoz, kikapcsolódáshoz is tökéletes társ. 

 

Intelligens falikapcsoló világításhoz 

Nemcsak esztétikus és letisztult, de kényelmes is. Már fel sem kell állni ahhoz, hogy le vagy épp felkapcsold a világítást a megfelelő pillanatban. Akár okostelefonodról, táblagépedről vagy okosotthon rendszereddel beszéd által is vezényelheted. Játssz el a gondolattal, hogy mikor lehet ez igazán hasznos és írd meg hozzászólásban! 😉 

velux-active-fali-kapcsolo-ID10086031_136336-01-XXL 

Okos szellőztetés tetőablakokkal, a VELUX ACTIVE segítségével 

A VELUX tetőablakokkal való szellőztetés egyszerű módon automatizálható. Ehhez a VELUX ACTIVE beltéri hőmérsékletszabályozóra lesz szükséged.  Ennek segítségével egyrészt a külső időjárási körülményekhez, másrészt pedig a beltéri levegő minőségéhez igazíthatod a szellőztetést. A szenzoros érzékelő elemzi a levegő páratartamát és széndioxid-szintjét, illetve méri a hőmérsékletét is. Amikor ezek az értékek kritikusak, a beállításoknak megfelelően automatikusan kinyitja a tetőablakokat, hogy a beáramló friss levegővel ideális körülményeket teremtsen számodra.  A VELUX ACTIVE összekapcsolható a VELUX INTEGRA® termékekkel, így a szellőztetés mellett a sötétítést is automatizálhatod. Természetesen Te is közbeavatkozhatsz: fali távirányítóval vagy applikáción keresztül is irányíthatod. 

 

Okoskonnektor 

Gyakorlatilag bármilyen elektromos eszközödet okossá léptetheted elő, ha okoskonnektorból nyeri az áramot. Hiszen ennek a kis kütyünek a segítségével bárminek a be- és kikapcsolását elvégezheted távirányítóval vagy beidőzítheted és így automatizálhatod a működésüket. Ez akkor is nagyon hasznos, ha egy háztartásban élsz olyannal, aki például a telefon- vagy más elektromos eszköz töltőjét előszeretettel hagyja bedugva a használatát követően. Illetve spórolhatsz is velük, hiszen a kijelzős elektromos cikkeket teljesen áramtalaníthatod anélkül, hogy mindent kihúznál a fali aljzatból (pl. mikrohullámú sütő). 

 

Okostükör 

Te is azok táborát erősíted, akik szeretnek forró vízzel zuhanyozni vagy kádfürdőzni? Akkor bizony neked is az esküdt ellenséged a bepárásodó tükör. Például erre tökéletes megoldás az okostükör, ami nem párásodik be, ráadásul fűtőtestként rásegíthet a szoba melegítésére. Ha mindez nem volna elég, világításra is használhatod. 

 

Neked melyik okosmegoldás a kedvenced vagy mit használsz? Írd meg nekünk! 

 


Ezt a bejegyzést 2021. augusztus 18-án tettük közzé.