Problémamentes ablakcsere

"Az életed nem egy véletlentől lesz jobb, hanem a változás által." Sajnos (vagy nem) semmi sem tart örökké, így a tetőablakoknál is eljön a csere ideje. Jellemzően 25-30 év elteltével a régi ablak és tartozékai elöregednek, már nem tudják az eredeti minőségben betölteni a funkciójukat, így a réginek át kell adni helyét az új generációnak. Az ablakcsere manapság nagyon egyszerűen és gyorsan, általában 1-3 nap alatt elvégezhető. 

Az új generációs ablakok energiahatékonyabbak, és hosszú élettartamra tervezték őket. A 2003 előtt vásárolt VELUX tetőtéri ablakok Standard Plus tetőablakra történő cseréje által a hőveszteség akár 60%-kal is csökkenhet1.  Az új generáció mellett szól továbbá az is, hogy a VELUX ablakokra 10 év garancia2 jár. 

Számos stresszfaktor vesz körül minket nap mint nap, de az új tetőablak beszerelésének nem kell annak lennie!  Amikor már érezhető jelei vannak az ablakcserének, például zárt állapotban is behúz a levegő, nem érdemes tovább halogatni! Első lépésként célszerű felkeresni a tetőablak cseréjében jártas szakembert és mielőbb időpontot egyeztetni vele. 

A legtöbb ablakcsere belülről elvégezhető, így nincs szükség állványozásra és engedélyek beszerzésére. 

Különböző módjai lehetnek a tetőablakok cseréjének. A méretazonos ablakok cseréje nem jár felfordulással és különösebb bontással. Ha a régi ablak is VELUX tetőablak, ezzel az eljárással lefaraghatsz a csere költségéből és időtartamából.  

tetoablak-csere-egy-vagy-tobb-ID10093010_139395-01-XXL

Egy másik módja a nyílászárók cseréjének, hogy az ablak körüli belső burkolatokat is felújítjuk, így még jobb hőszigetelést és esztétikusabb végeredményt kapunk. Ez főleg akkor praktikus, amikor az új ablak magassága vagy szélessége nagyobb, mint az elődé.

furdoszoba-ID10115984_145465-01-M_Bathroom-23-1-04-in-2-GGL 

Ha te is az a típus vagy, aki szeretné tudni, hogy mit vásárol és milyen termékek közül választhatsz, nézz körül a VELUX Virtuális Bemutatóteremben! Online, akár a saját kanapédról is bármikor megtekintheted a termékeket és a szükséges információkat is megismerheted. 

Ha további tetőtéri ablakokat is szeretnél beépíteni a térérzet és a kilátás növelése érdekében, ez egyidejűleg elvégezhető, így akár egyetlen nap alatt megduplázhatod otthonodban a természetes fény mennyiségét. 

Élvezd a csendet, és zárd ki a külső zajokat, mint a forgalom vagy az eső kopogása. Az új tetőablakok továbbfejlesztett hangszigetelési tulajdonságának köszönhetően csendet és kényelmet kínálnak. 

Gyönyörködj a páratlan kilátásban anélkül, hogy azon aggódnál, hogyan fogod megpucolni a tetőablakot! A VELUX tetőtéri ablakok könnyen átfordíthatók, így egyszerűen karbantarthatók bentről. Sőt, a poliuretán bevonatos tetőablak, az erős vízlepergető képessége miatt kiváló választás magas páratartalmú helyiségekbe, így konyhába vagy fürdőszobába is.   

Ha felső kilincses, billenő tetőtéri ablakokat választasz, akkor nagyszerű kilátás nyílik a külvilágra, és elegendő hely lesz az ablak alatt bútorok elhelyezésére. Magasabb térdfallal rendelkező helyiségekben inkább az alsó kilincses tetőtéri ablakokat javasoljuk, a kényelmes kezelés érdekében.  Ugyanakkor nincs elérhetetlen magasság! A tetőtéri ablakok távvezérlővel is nyithatók és zárhatók.  

Fontos, hogy a csere során a tető az ablakcsere ideje során ne ázhasson be az érintett szakaszon. Valamint csak szakképzett szakember végezheti el a szerelést. Válassz megbízható szakembert, tájékozódj róla, olvasd el mások véleményét, hogy megbizonyosodj arról, hogy ő a legalkalmasabb a feladatra. 

Érdemes az ablakcserét a lakás felújításához időzíteni, hiszen előfordulhat, hogy festésre lesz szükség. Ezt pedig egy falrészlet helyett a teljes helyiségben egyidejűleg végezzük el a legszebb látvány érdekében! 

redony-ID10129534_XXL

Az időjárás változásához alkalmazkodnunk kell. Készítsd fel rá tetőablakaidat is a belső vagy külső rolókkal és redőnnyel! A nagy nyári hőség ellen kívülről tudsz a leghatékonyabban védekezni, így a redőny ideális választás. A hideg hónapokban is nagy segítséget jelent, hiszen plusz szigetelést ad, így jobban megtartja a hőt.  

 


Ezt a bejegyzést 2023. március 20-án tettük közzé.