Tágasabb tetőtér

A télen-nyáron kellemes klímájú tetőtér feltétele a magastető hatékony hőszigetelése. Egy négyzetméterre vetítve a legtöbb energia a tetőn keresztül távozik az otthonunkból, ezért sem szabad épületeink hőszigetelésekor a tetőről megfeledkezni.  

 

A fokozott energiatakarékossági és komfort igényeknek itt kétféleképpen tehetünk eleget. A szarufák alsó síkja alá helyezett kiegészítő hőszigetelés ugyan jól szolgálja az energiatakarékosságot, de mellé kapjuk azt is, hogy jelentősen csökken a tetőtér használati értéke a beszűkült tér miatt, és csökken az ingatlan értéke is a kisebb hasznos alapterület miatt. Ilyen esetekben a jó megoldást a szarufák feletti hőszigetelés jelenti. 

Ezekben a szerkezetekben viszont jelentős terhelés éri a hőszigetelést, így a könnyű szálas anyagok itt nem alkalmazhatók. Jól használható viszont a nagy szilárdságú, méretpontos, lépcsős élképzésű Austrotherm Manzárd Grafit®. Az EPS 150 anyagminőségű grafit adalékos expandált polisztirolhab a tetőfedés önsúlyát és a meteorológiai terheket (szél- és hóteher) hosszú távon, megbízhatóan viseli úgy, hogy sem a szilárdsági jellemzője, sem - a másodlagos vízelvezető héjazatnak (alátétfóliának) is köszönhetően - a hőszigetelő képessége nem változik az idők folyamán. Szarufák fölötti szigeteléssel hőhídmentes a tetőszerkezetet, energiahatékonyabb a ház.  

 

A szarufák feletti hőszigetelés előnyei: 

  • hőhídmentes tetőszerkezet 
  • a hőszigetelés vastagsága nem függ a szarufamérettől 
  • esztétikus, látszó faszerkezet 
  • nagyobb hasznos tetőtér 

Magastető Manzárd GrafitAustrotherm Manzárd Grafit® - kellemes klímájú tetőtér 

A szarufák feletti hőszigetelés kiküszöböli a korábbi megoldások jelentős problémáját, a hőhidasságot. Az ácsszerkezetű tetőknél a hőszigetelés, illetve a faszerkezet vonalában számottevő a hőszigetelési különbség, amit a szarufák és a hőszigetelés közötti illesztési hézagok által okozott hőveszteség még fokozni is képes. Szarufák fölötti szigetelésnél ezzel nem kell számolnunk, a felületfolytonosan elhelyezett szigetelőanyag a tető minden pontján biztosítja a kellően alacsony hőveszteséget. 

 

Banner-1

 


Ezt a bejegyzést 2022. április 15-én tettük közzé.