Még több hasznos tipp, hogy hatékonyabb legyél a home office-ban! 2. rész

Cikksorozatunk első részében már tettünk pár javaslatot, hogy milyen feltételei vannak annak, hogy az otthoni munkavégzés során hatékony legyél. Akkor inkább a feladatok és a nap szervezésére helyeztük a hangsúlyt, ezúttal pedig a tér kialakítására. Ismerd meg tanácsainkat!

Alakítsd ki a megfelelő munkaállomásod! 

Nagyon fontos, hogy az élettered ne mosódjon össze a munkahelyeddel. Legyen egy jól kialakított munkaterületed, ahol kényelmesen teheted a dolgod. Ha nálad is ez a tetőtérben kap helyet, akkor ajánljuk korábbi cikkünket, ahol jól kialakított tetőtéri home office-okat mutattunk be inspirációként. Ehhez kiegészítő cikként olvasd el 6 pontból álló ellenőrzőlistánkat, hogy a te tetőtéri dolgozód is hatékony szentélye legyen a dolgos munkanapoknak. Hiszen egy jól kialakított home office-ban élvezetesebb a munka, míg egy rosszul kialakított nemcsak lelkileg, de testileg sem túl egészséges.  

Jó munkához minél több fény kell 

Persze, ha lehet, akkor az természetes fény legyen. Ha a tetőtér, tetősík engedi, tedd az íróasztalt az ablak elé. Persze vedd figyelembe a tájolást is! Az sem szerencsés, ha a tűző nappal szemben kell töltened az egész napot. Figyeld meg, a szoba melyik része van egész nap kellően világos környezetben, és költöztesd oda az íróasztalod. Persze a természetes fény mesterséges világítással is kiegészíthető. A napfény mennyisége egyébként az ablaktípustól is függ. Ahogy ebben a cikkünkben megállapítottuk, a tetőablakok jelentősen több természetes fényt engednek be, mint a homlokzati vagy manzárdablakok.  

Tetőablak fényáteresztése.

A lakásfelújítási támogatás tetőablakok cseréjére is visszaigényelhető, így ha a home office tartós állapot marad nálatok, és gondolkodtok a tetőablakok cseréjén, akkor most akár kedvezményesen is lecserélhetitek a régieket. 

Friss levegő, jobb teljesítmény 

A fűtési szezonban kisebb hajlandósággal nyitjuk ki az ablakot, hisz kint „olyan hideg van”, bent pedig kellemesen meleg. Pedig az elhasznált levegő teljesítményromláshoz vezethet. Óránként szellőztess 3-5 percet! A bukó helyett nyisd ki amennyire csak lehet az ablakokat, sőt, ha kereszthuzatot is elő tudsz idézni az még szerencsésebb. Így még azelőtt kicserélődik az elhasznált levegő, hogy lehűtené a bútorokat, és így hamarabb visszamelegszik a szoba. Ha ez nem győzött meg, akkor olvasd el Friss levegővel a jobb teljesítményért és Mi mindent jelent a kitárt ablak és a friss levegő? című cikkeinket.  

 

Te minden pontot ki tudsz pipálni vagy van olyan rész, amin még tudsz javítani? Írd meg nekünk kommentben! 

 


Ezt a bejegyzést 2021. november 8-án tettük közzé.