Tető alá hozott felújítás

A bemutatásra kerülő referenciaház felújítási munkálatai egy, a nyolcvanas években épült nyeregtetős palafedésű tetőt érintettek. A tulajdonosokat régi ismeretség fűzte Wágner Gáspár BMI Bramac Rendszermesterhez, aki a felújítási munkálatok végezte.

  

A palatető sokszor beázott, ráadásul a megfelelő szigetelés hiánya miatt meleg időben igazi trópusi hangulat uralkodott a padlástérben. A felújítás során az esztétikán túl a megfelelő tetőszigetelés kialakítása, az újabb beázás megelőzése és a viharvédelem is a preferenciák között szerepelt. A munkálatokat pala és a tetőszerkezet megbontásával kezdték. A tetőszerkezet cseréjén kívül az ereszcsatorna kiépítése is megtörtént. 

Mivel nyeregtetőről volt szó, így a szakemberek különösebb nehézségekkel nem szembesültek: a palatetőt szakszerűen eltávolították, majd a héjazatot is, ezt követően erősítették meg a szerkezetet, majd sor került a párafékezés kialakítására. Mivel az egyik fő cél a ház fenntartási költségeinek csökkentése volt, a tulajdonosok már korábban kinézték a Bramac Tectura Thermo Protector tetőcserepet, amely hővédő technológiájával még inkább segíti az energiafelhasználás hatékonyságát. Ezen kívül a szakember véleménye szerint is illett az épület hangulatához. 

A felújítást követően sokkal élhetőbbé vált a tetőtér és nyáron sem kellett bekapcsolniuk a légkondicionálót, télen pedig sokkal gyorsabban felfűthető lett a padlástér. Ráadásul a régi palatetővel ellentétben az új tetőn alig hallják az esőcseppek kopogását. 

A számlákat nézve is egyértelműen látják, hogy a felújítással csökkent a rezsi költsége, ezért erősen ajánlják, hogy aki teheti, vágjon bele a tetőcserébe: beépített tetőtér esetén kifejezetten praktikus, és bár költséges eljárás, biztosan megtérül. 

 

Mindig a tökéletesre törekedni 

Wágner Gáspárt, a fent bemutatott felújítást elvégző BMI Bramac Rendszermester több mint 30 éve került mesteréhez, azóta foglalkozik tetőfedéssel. Számára a BMI Bramac mindig is elismert gyártónak számított, nem volt kérdés tehát, hogy szívesen lenne tagja a Rendszermesterek csapatának, így letette a vizsgát. 

A BMI Bramac termékeket elsősorban méretpontosságuk miatt szereti munkája során alkalmazni. Személyes kedvenc tetőcserepe a Tegalit Star – saját házát is hasonlóval tervezi fedni a későbbiekben.  

Számára a legfontosabb, hogy a tetőfedőnek a legjobbra kell törekednie a munkája során. 

teto-ala-hozott-felujitas


Ezt a bejegyzést 2023. október 25-én tettük közzé.