Tippek nyárra, otthoni munkavégzéshez

A napsütéses órák növekedésével nem kérdés, hogy a hangulatunk is felfelé ível, ahogyan a szabadban töltött idő is igazi boldogságlöketet jelent. Mi a helyzet viszont akkor, amikor home office-ban vagyunk és reggeltől estig otthon dolgozunk?

  

Egy szép kert még nem biztosítja a kinti munkavégzés lehetőségét, így érdemes előre gondolkodni felújításkor, és elengedni a fantáziánkat, amikor egy lehetséges terasz vagy erkély kiépítéséről van szó. 

  

A kinti munkavégzés szentélyei: a terasz és az erkély 

Egy terasz a munkavégzés egyik fő helyszínét is jelentheti. A teraszok fontos eleme a design, a tartószerkezet és a terasz fedése. Ha hosszú távú megoldást szeretnénk találni, akkor fontoljuk meg a betoncseréppel fedett terasztető kialakítását. 

 

Kánikulában is hűvösen 

Bármennyire is szeretjük a meleget, és napfürdőben akarunk úszni, az erőteljes napsugárzás és a hőség korlátozhatja a hatékony „benti” munkavégzést, arról nem is beszélve, hogy az erős UV-sugárzás sincs ránk jó hatással. Hatékony megoldás erre a BMI Bramac Thermo Protector felülettel ellátott tetőcserepek. Alkalmazhatunk Thermo Protector tetőcserepet teraszunk fedéséhez is, amennyiben jól kialakított átszellőzéssel és PIR szigeteléssel párosul. Az eredmény: az egységes megjelenés és a tetőtéri hőmérséklet csökkentése is megvalósul. 

 

Harmónia a tetőcserepekkel 

Természetesen a küllemről is szót kell ejtenünk, hiszen, ha már teraszt is építünk, azt a szempontot is érdemes figyelembe venni, hogy minden mindennel harmonizáljon. Például a képen látható BMI Bramac Tegalit Star platina színű tetőcserép jól mutat a házon és a terasz fölött kialakított színazonos korcolt lemezfedéshez is jól passzol, így nemcsak az extra védelem, hanem a teljes összhang is megvalósul. 

bramac-clima-roof  

Természetesen nem feltétlenül van lehetőség mindenhol erkély vagy terasz kialakítására, ám a gondtalan otthon és ezáltal a nyugodt munkavégzés megteremtése így sem lehetetlen: a megfelelő tetőszigeteléssel ellátott tetőtérben nyáron is kellemes a hőmérséklet, hiszen az energiahatékony tetők kialakítását segítő BMI Clima Roof csomagok hőreflexiós képességükkel igazi mentsvárunk lehetnek a hőségben. 

clima-roof


Ezt a bejegyzést 2023. július 2-án tettük közzé.