Tízből kilencen szeretnék korszerűsíteni az otthonukat

Egy friss kutatás szerint a magyarok 90 százaléka energiahatékonysági korszerűsítést tervez. Az energiaárak emelkedése és a rezsiszabályok mellett egyre többen „zöldítenék” is otthonukat, hiszen a klímaváltozás jeleit mindannyian tapasztaljuk. A Terrán napelemes tetőrendszerével kínál saját megoldást a zöldenergia-termelésre.

 

A Schneider Electric őszi felmérése szerint a megkérdezett magyarok egyharmada már energiahatékony otthonokban él, 31 százalékuk pedig tervezi a korszerűsítést. A válaszadók 56 százaléka a nyílászárók korszerűsítését, valamint szigetelést tervez. Megújuló energiatermelést 16 százalékuk szeretne otthonában. A megkérdezettek közel fele a felújítással a rezsi kiadásait szeretné csökkenteni, tíz százalékuknak a lakókomfort növelése a prioritás, míg 37 százalék számára a fenntarthatóság és bolygónk védelme az elsődleges szempont. 

 

Zöldítés a Nappal 

Azoknak, akik időszerűnek tartják megújuló energiaforrások felhasználásával védeni a Földet és a pénztárcájukat is, kézenfekvő megoldás a Nap segítségét hívni. A Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre a Generon napelemes tetőrendszerrel. A tető síkjába tökéletesen illeszkedő Generon minden egyes cserepe külön szolárpanelként működik. Még felhős időben is 50-90 százalékos kihasználtsággal üzemel, így nem csak ragyogó napsütésben termel energiát a fejünk felett. A napjainkra egyre jellemzőbb szélsőséges időjárásnak is ellenáll, edzett üveglapjai maximális védelmet biztosítanak. További előnye, hogy tagolt tetőformák esetén is nagy hatékonysággal kihasználható a tetőfelület. 

 

TetőtÉpítek: egy helyről tájékozódhatunk 

A felújítás, építkezés előtt állóknak nagy könnyebbséget jelenthet a Terrán TetőtÉpítek felülete, ahol referenciafotók, információk és videók az inspirálódás mellett a döntésben nyújtanak segítséget. A tetőcserepek és az ereszcsatorna-rendszer mellett a Terrán Generonra is kérhetünk díjmentes, nagyságrendi számítást a Terrán TetőKalkulátor segítségével. 

terran-zoldites 


Ezt a bejegyzést 2023.november 20-án tettük közzé.