VELUX tetőtéri ablak beépítése Ytong tetőpalló szerkezetbe

Az Ytong vasalt pórusbeton termékek alapanyaga megegyezik a jól ismert, környezetbarát pórusos kalcium-hidroszilikát vázrendszerrel, kiváló hőtechnikai tulajdonsággal rendelkezik, csekély az önsúlya, tűzálló és egyszerűen alakítható.  

Termékismertető 

Az Ytong vasalt pallós rendszerelemek a klasszikus építőanyagoktól lényegileg abban különböznek, hogy a megemelt nyomószilárdságú pórusbetonba jól lehorgonyzott, korrózióvédett acél armatúrát helyeznek el. Ez lehetővé teszi, hogy az eddig csekély húzó szilárdsággal bíró anyagot összetett igénybevételek tartós és biztonságos viselésére tegyük alkalmassá.  

Ytong szerkezeteAz Ytong vasalt pórusbeton (röviden az MBT termékcsalád) három - egymással belső szerkezetét tekintve rokon - elemei: a DE jelzésű födémpallók, a DA jelzésű tetősík pallók és a WL jelzésű falpallók.  

A teljes építési rendszerek alkalmazása a következő, kézzelfogható előnyöket nyújtja a tervezés, a kivitelezés és a használat során:

  • kiváló hőszigetelő képesség, 
  • jó léghanggátlás, 
  • magas tűzállósági határérték, 
  • egyedülálló méret pontosság, 
  • optimalizált teherbírás, 
  • gyors beépíthetőség, 
  • környezetbarát építőanyag, 
  • ellenőrzött minőség.   
A tetőablak helye Ytong tetőben 2. A tetőablak helye Ytong tetőben 1.

 

Alkalmazási terület 

Az Ytong vasalt pallóval történő kivitelezés kiválóan megfelel családi házak, ikerházak, sorházak, többlakásos épületek, középületek és irodaházak, műemlék és műemlék jellegű épületek, valamint mezőgazdasági-, és ipari csarnokok emeletközi, záró és tetőtéri ferdesíkú födémeihez, valamint homlokzati és tűzgátló, esetenként nem teherhordó válaszfalaihoz. Tökéletesen alkalmasak a járulékos kiegészítő fa szerkezetek terheinek viselésére. Csavarozott kötésekkel a legtöbb szerkezeti kiegészítés felrögzíthető rájuk. Jellemzően célszerű az „alap” tetőgeometriát kialakítani a pallókkal és az egyéb építészeti elemeket csavarozott kötésekkel felépítményként rögzíteni.  

Az elemeket egy pontos kiosztási terv alapján gyártják méretre. Az Ytong tető- és födémszerkezetek nem igényelnek építés közbeni ideiglenes megtámasztást. A szükséges betonozási, vasalási illetve szerelési munkák minimálisra csökkenthetők. A könnyű elhelyezhetőség, a kiegészítő munkák csekély mértéke és a gyártás pontosságából adódóan gyors és pontos munkavégzést tesz lehetővé. Az Ytong fal-, tető-, és födémpallók együttese, illetve az Ytong építési rendszerrel történő közös alkalmazása egy épületfizikailag és felületileg egyaránt egységes külső „épületburkot” biztosít. 

Műszaki adatok 

Műszaki adatok

Csomópontok 

Tetoter_csomopont

Részlet_csomopont

 

YTONG banner


Ezt a bejegyzést 2020. március 7-én publikáltuk.