Vendégszoba a tetőtérben

Az emeleten elhelyezett vendégszobának számos előnyeit élvezhetik a házigazdák és a látogatók is. A külön helyiség zavartalan visszavonulási lehetőséget nyújt, és neki köszönhetően az egyéni szokások is kényelmesen megférnek egymás mellett. Ebben a bejegyzésben a vendégszoba tetőtérben való elhelyezésének előnyeit járjuk körbe. 

Nálunk éjszakázó vendégünk lehet családtag vagy barát, de olykor megesik, hogy egy távolabbi ismerős, esetleg kolléga vagy extrém esetben egy idegen. Bárkiről is legyen szó, jó házigazda lévén szeretnénk számára privát teret és kényelmet biztosítani lehetőségeinkhez mérten. Persze a legkényelmesebb, ha külön szobában tudjuk elszállásolni. De az is érthető, ha nincs dedikált vendégszobánk, így a család egyik hálószobáját vagy épp a gyerekszobát adjuk át a betérő számára. 

Bármelyik opcióról is legyen szó, ideális eshetőség, ha az emeleten kap teret. Lássuk a miérteket: 

  • vendégünk a házigazdáktól függetlenül elvonulhat előbb és pihenőre térhet, 
  • a házigazdák nyugodtan megkezdhetik napi rutinjukat reggel, a vendég felébresztése nélkül, 
  • elhatárolódhat a földszinti zajoktól (konyha, nappali). 

 

Ami a dedikált vendégszoba mellett szól: 

  • a házigazdák részéről nem igényel semmilyen lemondást a vendég érkezése, hiszen mindenki maradhat a saját szobájában, 
  • a vendég kényelmesen berendezkedhet, talál helyet a ruháinak, holmijának, ami különösen hosszabb tartózkodás esetén jelent kényelmet, 
  • nem kell elpakolni/összepakolni a szobában lévő személyes tárgyakat, hiszen ezek nem itt kaptak helyet. 

Persze az is érthető, ha nem tudunk fenntartani egy külön szobát erre a célra. A szobák megtervezésekor azonban érdemes átgondolni, hogy van-e még olyan funkció, amivel tudjuk ötvözni, így hátha előtérbe tudjuk helyezni szükségességét. Ebben a bejegyzésben arról olvashatsz, hogyan lehet a dolgozószobával elegyíteni a vendégszobát. 

 

Te hol szállásolod el a nálad éjszakázó vendéget? 

 


Ezt a bejegyzést 2022. június 27-én tettük közzé.