Világíts természetes fénnyel, felülvilágítók segítségével!

Már a tetőablakok és kombinációik előnyeinek bemutatásakor felhívtuk a figyelmedet a természetes fény mennyiségének növelésére. Van egy jó hírünk! Van még megoldásunk arra, hogyan használhatod a természetes fényt akár világításra is! Nemcsak spórolni tudsz így az áramszámlán, de a komfortérzetedért és egészségmegőrzésért is teszel. Lássuk a részleteket!

 

A korszerűsítésnek számos indítéka lehet. Napjainkban sokan a hosszú távú spórolás reményében ugranak fejest korszerűsítésbe. Persze igaz az is, hogy némi odafigyeléssel, tudatossággal is sokat tehetsz az áramfogyasztás mérséklésére, de mutatunk valamit, amivel 52 százalékkal több fényt vezethetsz be az otthonodba  (a természetes fénnyel megvilágított terület nagysága a CFP/CVP 6060 típussal összehasonlítva). Ráadásul páratlan kilátással is megajándékozod családodat! 

Laposháztetősök, figyelem! Itt vannak az újgenerációs VELUX felülvilágítóablak-család modelljei! 

0-15° közötti hajlásszögű lapostetőbe klasszikus kupola, síküveges vagy íves üveg borítású felülvilágítóval engedhetsz be több természetes fényt az otthonod azon pontjába, ahol szükséged van a világosságra. Ezek nyithatóak is lehetnek, így a szellőztetés hatékonyságát is fokozhatod velük. Ideális lehet például a folyósón, közlekedőben, előterekben elhelyezni, de akár a konyhában, fürdőben is praktikus lehet. Ezekben a helyiségekben sokszor egyáltalán nincs ablak vagy csínján kell bánni a méretükkel, esetleg az elhelyezésük kötött. A felülvilágítók segítségével azonban ezekben a helyiségekben is kiválthatjuk a mesterséges világítást a nappali órákban, vagy legalábbis fokozhatjuk a világosságot. 

felulvilagito-konyhaban-ID10122577_149010-01-XXL 

Miben rejlik az innováció?  

  • Peremtől peremig futó üvegezés, 
  • edzett üvegű felső egységek, 
  • ThermoTechnology™ EPS szigetelés, 
  • szóbeli utasításos irányítás. 

Az újgenerációs felülvilágítók 2- vagy 3-rétegű hőszigetelő üvegezésűek és ThermoTechnology™ EPS szigeteléssel vannak ellátva. Így tökéletesen illeszkednek az egész éves energiahatékonysági terveidhez. Nyitásuk elektromosan működtethető, így nem okoz problémát a magasság. Természetesen az új VELUX felülvilágítók zökkenőmentesen csatlakoztathatók az intelligens otthonba. A felülvilágítókhoz való VELUX App Control alkalmazást szükséges megvásárolni hozzá. Ezen keresztül ablakaidat okostelefonoddal vagy hangvezérléssel is irányíthatod, vagy teljesen rábízhatod a beltéri klíma beállítását a VELUX ACTIVE with Netatmo-ra! 

Már számos előnyét megismerhetted, de most képzeld el a következő látványt: feltekintesz a mennyezetedre és eléd tárul a végtelen égbolt. Ugye, milyen káprázatos? 

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 11-én tettük közzé.