A felülvilágítók típusai

Lapostetős épületek esetén is létezik olyan természetes fényforrás, amivel fokozhatjuk a világosságot olyan helyiségekben, ahol nincs homlokzati ablak vagy van ugyan, de sötét marad a szoba vele. Erre jelent megoldást a lapostetős felülvilágító. Ismerd meg a típusait!

A 0°-15°-os hajlásszögű tetőnek remek kiegészítője lehet a lapostetős felülvilágító. Ez amellett, hogy az égbolt páratlan panorámájával ajándékoz meg, segít természetes fénnyel bevilágítani az otthonodat. Minél több természetes fényt engedsz be, annál inkább lecsökkentheted a mesterséges világítás használatát, így a rezsi befizetésekor több marad a zsebedben. 

Ezek az ablakok lehetnek fixek vagy nyithatók, utóbbi esetben távvezérlésűek is. Formailag pedig létezik íves üvegborítású, síküveges vagy kupola.  

Új generációs VELUX íves üvegezésű felülvilágító ablak 

Külső, felső része egyedi, íves kialakítású üveg, amiről az esővíz könnyen lefolyik még 0°-os hajlásszögű tetőn is. A vékony toknak és a rejtett ablakszárnynak köszönhetően a lehető legtöbb természetes fényt engedi be a belső térbe. Rolóval felszerelhető, és így is esztétikus beltéri megjelenést nyújt. 

Új generációs VELUX síküvegezésű felülvilágító ablak 

2–15°-os tetőhajlásszöghöz az új generációs VELUX felülvilágító ablak tökéletes megoldást nyújt a természetes megvilágításhoz. Az elegáns, peremtől peremig futó üvegezés síklapú, egyenes vonalvezetésével tökéletesen illeszkedik a tetőhöz. Egyedi, karcsú kerete, rejtett ablakszárnyú kialakítása gondoskodik arról, hogy a lehető legtöbb természetes fény jusson be az otthonodba. Rolóval is felszerelhető, egyedi megjelenést ad. 

VELUX kupola üvegezéssel 

0–15° közötti tetőhajlásszöghöz VELUX lapostető-kupola is választható. Ez magas szigetelő hatású, PVC szerkezetű, kétrétegű és hőszigetelő üvegezésű. 

Ha érdekelnek a részletek és még több felülvilágító típust néznél meg képgalériával, nézz körbe itt: https://www.velux.hu/termekvalasztek/hoszigetelt-felulvilagitok-lapostetobe  

Ezt a bejegyzést 2022. szeptember 7-én tettük közzé.