5 praktikus tipp tetőtéri fürdőszobához

A fürdőszobát egy különleges atmoszféra lengi körül, sok házban ez a lakás éke. Itt töltjük a legtöbb időt egyedül, talán emiatt is kap több figyelmet a megtervezése, stílusának kiválasztása, lakberendezése. Tetőtéri fürdőszobáknál a kialakítás tartogathat kihívásokat, de a végeredmény miatt megéri belevágni. Cikkünkben tetőtéri fürdőszobákhoz mutatunk stílusos, ötletes és praktikus megoldásokat. 

Ferde falsík 

fedre-falsiku-tetoteri-furdoszoba

Amellett, hogy helykihasználás szempontjából a ferde falsík az egyik legjobb terület a fürdőkádnak, a tetőablakoknak köszönhetően egyenesen fényárban fürdőzhetünk. Képzeld csak el ezt a fürdőszobát az esti órákban. Ugye, milyen megnyugtató és relaxáló lehet a csillagos ég alatt, a Hold fényében habfürdőzni? A márványburkolat, szabadon álló fürdőkád pedig luxusba öltözteti a tetőteret.  

Fényárban fürdőzés 

napfenyes-tetoteri-furdoszoba

Ha a tetőtéri fürdőszoba ferde falsíkja alatti terület nehezen kihasználható, okos megoldás a fürdőkádat ez alá költöztetni. Bár a be- és kiszállásnál oda kell figyelni, de így spórolhatjuk meg a legtöbb hasznos területet a fürdőszobában, amihez álló magasság szükséges. Ebben a fürdőszobában a hozzáépített nyúlvány segítségével tudták a fürdőkádat minél kintebb hozni a ferde falsík alól. Így minimálisan csíptek csak le a területből, a fürdőkád kapott egy pakoló felületet, és a ferde falsík hajlásszöge sem zavar bele a fürdőzésbe.  

Aszimmetrikus elrendezés 

aszimmetrikus-tetoteri-furdoszoba

Ebben a fürdőszobában a tetőablak alá már nehezebben fért volna be egy fekvő fürdőkád. A fürdőszoba mérete, ajtó elhelyezkedése és ferde falsíkja trükkös megoldásért kiált. Aszimmetrikus térelrendezéssel az ülő kád helyett sikerült a fekvőnek is helyet találni. A falsík alatti terület egy részéből kapott a fürdőkád is, mégis könnyen és kényelmesen megközelíthető, nem akadályoz a fürdőzés során.  

Dzsungel a fürdőben 

138324-01-XL

A tetőtéri fürdőszoba klímája, kombinálva a tetőablakok által bejuttatott napfénnyel kifejezetten kellemes éghajlatot teremt a párát és napfényt kedvelő, egzotikus, trópusi, mediterrán növényeknek. Ha te is imádod a sok-sok növényt, mindenképp keress nekik helyet a fürdőben! Nemcsak a lelkedet nyugtatja majd meg a sok zöld, de a levegőt is tisztítja.  

Mosógép a falsík alatt 

tetoteri-furdoszoba

Ebben a fürdőszobában a mosdó és a fürdőkád a függőleges falak mentén kaptak helyet, hiszen a falsík alatt már nem fért volna el a fürdőkád úgy, hogy ne akadályozzon a fürdőszobába belépésben és mozgolódásban. A ferde terület alatti részt mosógép tárolására és egy kis zöld becsempészésére használták fel a tervezők. Ilyen adottságú, tetőtéri fürdőszobánál nem is tudunk elképzelni ennél praktikusabb elrendezést.  


Ezt a bejegyzést 2021. május 19-én publikáltuk.