Hogyan lehet komfortos a tetőtér a nyári kánikulában is?

A rekkenő hőségben sokan menekülnek a tetőtérből és inkább meghúzzák magukat a besötétített földszinti helyiségben. Azonban nem kell így tenned akkor, ha a tető megfelelő hőszigetelést kapott, jól szigetelt nyílászárókat választottál, és belső, de még inkább külső árnyékolót, hővédő rolót is beszereltettél. Mutatjuk ajánlásunkat, hogy milyen kiegészítőkkel vészelheted át kellemesen a kinti kánikulát az optimális hőmérsékletű tetőteredben!

Külső védelem 

 

1. Hővédő fényzáró roló  

hovedo-fenyzaro-rolo-141380-01-XXL

A VELUX hővédő fényzáró rolót hosszú távra tervezték, alumínium oldalsó sínekben fut és keskeny felső tartódoboza van, amely kívülről a tetőtéri ablak részét képezi. Tökéletesen illeszkedik bármilyen tetőbe. Így megfékezi a nap melegítő sugarait, mielőtt azok elérnék a tetőtéri ablak üvegét. Éppen ezért az időjárásnak ellenálló anyagból és nagy kopásállóságú, lakkozott alumíniumból gyártják. A rolók ezen típusa a besugárzó hő kb. háromnegyedét kiszűri, így közel 5 fokkal hűvösebb lehet a szobában, fényzáró hatása 85 százalék körüli. A tartós fényblokkoló anyag tökéletes sötétítést nyújt este is, így hozzájárulhat a nyugodt éjszakai alváshoz is. A rolót a gyártás során hozzá párosított falikapcsolóval vezérelheted.  

sotetites-haloban-140831-01-XXL 

2. Hővédő rolók 

A szintén külső védelmet nyújtó VELUX hővédő roló akár 76%-kal csökkentheti a helyiségbe jutó fény mennyiségét, így 5 fokkal alacsonyabb hőmérséklet lehet a szobában.  Használatba helyezése nagyon egyszerű: a tetőablak szárnyat egyszerűen átfordítod 180 fokban, kihúzod a tokból a rolót, majd azt az ablakszárny alján lévő két külső kampóhoz beakasztod, végül visszafordítod az ablakszárnyat. Az ablak könnyen nyitható és zárható lehúzott rolóval is. Arra kell csak ügyelned, hogy lehetőség szerint eső esetén ne legyen lehúzva a roló! Az eső ugyanis káros lehet, ha hirtelen lehűlés esetén az alacsony hőmérséklet miatt a víz ráfagy. Mind a hó, mind a jég károsíthatja, roncsolhatja a roló anyagát. Ha mégis nedvesség érte, csak szárazon engedd vissza a rolódobozba. 

 

Belső védelem 

Duo fényzáró roló 

duo-rolo-112399-03-XXL

A VELUX duo fényzáró roló, ahogy a neve is sejteti, 2:1-ben megoldás. Lehetővé teszi a fény szűrését vagy igény szerint a teljes kizárását. Így ideális választás lehet a hálószobába, gyerekszobába és a nappaliba is, hiszen akár az alváshoz, akár az aktív időtöltéshez megfelelő terepet tudunk biztosítani használatával. A szoba enteriőrjéhez passzoló alumínium vagy fehér festett sínű verziókban létezik. Maga a roló trendi és klasszikus színekben is kapható, illetve egyedi gyerekmintával is rendelhető. A VELUX duo fényzáró rolót belülről az ablakszárny tetejéhez rögzítik, oldalt vezetősínben futnak, az üvegfelületen bárhol megállíthatók. A duo fényzáró roló két húzókarral rendelkezik, melyek egymástól függetlenül állíthatók: az egyik húzókar a két anyag között, a másik pedig a fényáteresztő pliszé alján található. Ezek segítségével egyszerűen szabályozhatod, hogy a beérkező fényből mennyit szeretnél kizárni, tompítani vagy beengedni a szobába.  

 


Ezt a bejegyzést 2021. július 6-án tettük közzé.