Tudatosan tető témában is: így lehetsz magabiztos már a tervezésnél

Mikor tetőépítésre vagy felújításra készülünk, sokszor nem értjük, pontosan mit is jelent egy-egy kifejezés. A Terrán segít a tudásod bővítésében is, ismerjük meg a tetőfedés alapfogalmait.

 

A több mint száz éves Terrán, nemcsak a tetőfedéshez szükséges összes elemet biztosítja a vásárlói számára, de abban is segítséget nyújt, hogy tájékozottabban futhassunk neki a tervezésnek és a munkálatoknak. Összegyűjtöttük a leggyakoribb, tetőfedéssel kapcsolatos kifejezéseket. 

Élgerinc: Két tetőrész ferdén futó metszésvonala, ha a felületek egymással bezárt, belső szöge kevesebb, mint 180 fok. Nem összekeverendő a taréjgerinccel. 

Generon: A Terrán saját megoldása zöldenergia-termelésre. A díjnyertes fejlesztésű, tetőcserépébe integrált napelemes rendszer megkönnyíti a későbbi bővítést, karbantartást, és mivel hagyományos cserepek helyett alkalmazható, nem szükséges a nagytáblás rendszereknél alkalmazott rögzítési gyakorlat alkalmazása, elkerülhető a tetőhéjazat megbontása. Így nem sérül a tető védelmi funkciója, ráadásul a megjelenése is modern és esztétikus marad. 

Kúpcserép: A tető gerincének formára alakított fedőeleme, melynek célja, hogy itt is biztosítva legyen a tető vízzárósága. Manapság kúpalátétet szoktak helyezni alá, hogy meggátolják a madarak és a nagyobb testű rovarok bejutását a tetőfedés alá. 

Taréjgerinc: Két tetőrész vízszintes metszésvonala, ha a felületek egymással bezárt, belső szöge kevesebb, mint 180 fok. 

Tetőhéjazat: A tetőszerkezet legfelső rétege, burkolata. Többféle anyagból, kialakítással készülhet, például betoncserépből, kerámiacserépből, cserepes lemezből, zsindellyel stb. 

 

terran-tetofedo-szotar


Ezt a bejegyzést 2022. május 30-án tettük közzé.