A tetőablak tényleg kétszer annyi természetes fényt enged be?

Blogunkat olvasgatva már több cikkből megtudhattad, hogy a természetes fény hiánya milyen káros hatással lehet az emberi szervezetre. Befolyásolja az alvás minőségét, növeli a stressz-szintet, elhízást és fáradtságot okozhat, depresszióhoz vezethet. De hogyan lehet több természetes fényt bejuttatni az otthonodba? Például tetőtéri ablakokkal, ugyanis ezek a homlokzati ablak által beengedett természetes fény kétszeresét képesek beengedni. Hogy is van ez? Miért jó ez? Járjunk utána együtt!

Általában igaz, hogy a bőséges természetes fény javítja az emberek hangulatát, csökkenti a fáradtságot és kevésbé erőltetjük meg a szemeinket. A komfortérzet mellett, ellentétben a mesterséges megvilágítással, kedvezően hat a teljesítményre – mind a tanulásban, mind munkában vagy egyéb időtöltésben. Mit tehetsz, ha több természetes fényre van szükséged otthon? 

Válassz tetőablakot vagy növeld a meglévők számát! 

A VELUX tetőablakok úgy lettek tervezve, hogy a természetes fényből a lehető legnagyobb mennyiséget eresszék be. Számos előnyt tartogatnak Neked! Az egészségre gyakorolt kedvező hatások mellett további vonzó tulajdonsága, hogy minél több a természetes fény, annál kevesebb mesterséges világítást kell használni, így több pénz marad a zsebedben. A földrajzi elhelyezkedéstől, az ablak és a szoba típusától függően akár 15-30 százalékkal is csökkenhet az áramszámla. A tetőablakokon keresztül elnyerhető napenergia-nyereség hozzájárul a helyiségek megfelelő hőmérsékletének biztosításához, csökkentve ezzel a fűtés vagy hűtés költségét.  

Mennyibe kerül ez a spórolás? 

Napi 350 forintba egy éven keresztül*350 forint ma egy BKV vonaljegy, 356 forint 1 Euró a napi árfolyam szerint, egy csésze kávé vagy egy szelet süti ára. Megér ennyit számodra a jobb életminőség? 

*A számításunk alapja: 

Egy tetőtéri ablak költsége (alaptermékeket feltételezve): 

  •  GZL MK06 1051 bruttó 90.100 Ft 
  •  EDW MK06 0000 bruttó 31.400 Ft 

A beépítés költsége nagyon változó, erre nem tudunk pontos becslést adni. Ugyanakkor azt előrevetítjük, hogy más lesz a költség új ablak beépítése esetén és egy ablakcserénél. 

 

Tervezel tetőablak-beépítést? Írd meg hozzászólásban és ha kérdésed támad, tedd fel nekünk! 

 

Ezt a bejegyzést 2020. október 24-én tettük közzé.