Így lehet télen-nyáron, olcsón jó idő a tetőtérben

Rosszul szigetelt tetőtereknél visszatérő probléma, hogy télen jóval több energiát kell felhasználni a helyiségek melegen tartására, nyáron viszont iszonyatosan meleg van. A tetőfedő anyagok kevésbé, de befolyásolják a hőtartással kapcsolatos tulajdonságokat, azonban a megfelelő szigetelés elengedhetetlen, ha spórolni akarunk a fűtési és hűtési költségeken.

A ROCKWOOL Multirock nevű kőzetgyapot hőszigetelő elemeit az ilyen problémák megoldására fejlesztették ki. Csak zárójelben megjegyzendő, hogy gipszkarton válaszfal rendszerekben és könnyűszerkezetes épületek falkazettáiban is alkalmazható kedvező tulajdonságai, például a hangszigetelés vagy a tűzbiztosság miatt. 

A Multirockot kedvező hőtartó képessége alkalmassá teszi, hogy borított gerendafödémek gerendák közötti légterében is csökkentse a hőveszteséget. Megfelelő felhelyezése egyszerű, hiszen a kőzetgyapottal könnyű dolgozni, azonban kevésbé szakavatottak bízzák szakemberre a felhelyezését a jó szigetelőhatás érdekében.

A Multirock nyáron a napsugarak miatti hőhatást „tartóztatja fel”, télen pedig azt akadályozza meg, hogy a hideg lehűtse a belső tereket.

A tető szerkezetének rétegeinek a hőszigetelése

  1. Tetőfedés
  2. Tetőléc
  3. Ellenléc-átszellőztetett légrés + alátéthéjazat
  4. Átszellőztetett légréteg (szükség esetén)
  5. Deltarock szarufák közötti belső oldali hőszigetelés
  6. Multirock lécváz közötti szigetelés
  7. Párazáró fólia + Gipszkarton burkolat


Ezért csökkennek a kiadások a Multirockkal

A kőzetgyapot hőszigetelő képességét a kőzetszálak között található legtermészetesebb szigetelőanyag, a levegő biztosítja. A ROCKWOOL kőzetgyapot finom szálszerkezetének és viszonylag magas testsűrűségének köszönhetően, a szálak közötti levegő megközelítőleg nyugalomban van. Ez azt jelenti, hogy megfelelő hőszigetelés esetén a külső hatás alig befolyásolja a benti levegőhőmérsékletet – igaz, ehhez nemcsak a tetőtér, hanem a teljes ingatlan jó hőszigetelése szükséges.

Azt mindenképp érdemes figyelembe venni, hogy a kőzetgyapot hőszigetelő képességét befolyásolhatja, hogy vízszintes vagy függőleges felületet hőszigetelnek-e vele, hogy a felülete áramló vagy nyugalomban lévő, nedves vagy száraz levegővel érintkezik.

Az sem mindegy, hogy milyen terméket választunk, hiszen a ROCKWOOL szigetelőelemei a felhasználási területek függvényében különböző tulajdonsággal rendelkeznek.

Rockwool


Ezt a bejegyzést 2020. március 29-én tettük közzé.