A tökéletes tető a számolásnál kezdődik

Ahhoz, hogy felkészülten vághass bele a tetőhéjazat felújításába, tudnod kell, hogy mekkora mennyiségre lesz szükséged a tetőfedő elemekből, illetve milyen költséggel járnak majd a munkálatok.

Az otthonunk belső felújításával kapcsolatos anyagszükségletet általában könnyen ki lehet matekozni, hiszen például csempézés esetén elég ismerni a burkolandó felület és a csempe méreteit. A tető cseréje vagy építése esetén azonban nem ennyire egyszerű a dolog, hiszen már maga a tetőfelület méretének kiszámolása is okozhat némi fejtörést, mivel az nem egyszerűen két szám szorzata, hanem befolyásolja a dőlésszög, alakzat és az esetleges tetőablakok elhelyezkedése is. A tetőfelületen túl pedig ismerni kell a kiválasztott cserép méreteit, az ahhoz ajánlott átfedést, és ugyanez igaz az összes szükséges tetőfedő és kiegészítő elemre (mint például a tetőfólia, tetőhőszigetelés, ereszcsatorna, szellőzőcserepek). 

Annál pedig nincs bosszantóbb, ha a munkálatok közben telefonál az ács, hogy elfogyott valami, esetleg egy elem teljesen hiányzik. Ahogy persze az sem optimális, ha a végén rengeteg felesleg marad. A Terrán ebben is segítségedre siet ingyenes online kalkulátor szolgáltatásaival. Egyszerű adatok megadásával gyorsan megtudhatod, mennyibe fog kerülni a teljes tetőhéjazat, megnézheted, mennyiből telepíthető napelemes tetőcserép a házadra, de kérhetsz részletes anyagszükséglet-számítást is. Így nem érnek majd meglepetések, és a tetőd biztosan olyan lesz, amilyet megálmodtál. 

terran-kalkulator-banner


Ezt a bejegyzést 2021. augusztus 10-én tettük közzé.