Ahol a Nappal mentik meg a Földet

A napfény felhasználására már az ókorban is történtek kísérletek, de még sokat kellett várni arra, hogy egy amerikai feltaláló megalkossa az első napelemet. Ma pedig ott tartunk, hogy a napenergia a leggyorsabban fejlődő megújuló energiaforrás. A világ országaiban egyre több napelemet telepítenek, hazánkban pedig már napelemes tetőcserepet is alkalmaznak! Lássuk, mely országok vezetik a rangsort.

 

Ők állnak a napos oldalon 

Hol használják a legtöbb napkollektort? A rangsort Kína vezeti, több mint 254 megawattnyi kapacitással. A dobogó második fokán az Egyesült Államok áll, valamivel több mint 75 megawattal, majd Japán 67 megawattal a harmadik helyezett. Negyedik és egyben Európában első Németország, majdnem 54 megawatt kapacitással. 

 

Tegyünk a Földért a Nappal 

Ha elfogadjuk, hogy a klímaváltozásért és az üvegháztartású gázok kibocsátásáért jelentős mértékben mi, emberek vagyunk felelősek, ráadásul a villamosenergia-árak ingadozása is aggasztó, akkor reális döntés lehet, hogy saját napelemes rendszerbe ruházzunk be. Bár Magyarország nem szerepel a fenti rangsorban, de a több mint 100 éves múltra visszatekintő Terrán saját megoldást kínál a zöldenergia-termelésre napelemes tetőcserepével, ami mára közel 300 háztartásnál és intézménynél bizonyított, 140.000-nél is több modul beépítésével. A Terrán Generon lényege, hogy a napelemes rendszert a tetőcserépbe integrálják, így minden egyes cserép külön-külön szolárpanelként működik. A napelemes tetőcserép egyszerre ötvözi a környezettudatosságot, az energiatakarékosságot, de az esztétikai szempontokról sem kell lemondanunk, hiszen a többszörösen díjazott termék szakít az állványzatra szerelt szolárpanel megoldással, tartósságára pedig többek között a betoncserép alap is garancia. A Terrán Generonnal fenntartható alapokra helyezhetjük családunk áramellátását, és egyúttal mi is hozzájárulhatunk ahhoz, hogy a Nappal mentsük meg a Földet. 

terran-generon-banner 


Ezt a bejegyzést 2022. július 7-én tettük közzé.