Így csökkentheted a rezsit napelemes tetőcseréppel

Jelentősen megnőtt az érdeklődés a napelemek iránt, ami nem is csoda, hiszen a jelenlegi energiaárak mellett sokan gondolkoznak azon, hogyan csökkenthető a rezsiszámla. Ráadásul a villamosenergia-ár emelkedése mellett a napelemes beruházás fele annyi idő alatt is megtérülhet.

Most a legidőszerűbb a Terrán Generon 

A több mint százéves Terrán számára mindig kiemelten fontos volt a környezettudatosság. Ezt igazolja az elmúlt években már több mint 300 háztartásnál és intézménynél bizonyított, egyre népszerűbb napelemes tetőcserép, a Terrán Generon, melynél minden cserép külön-külön szolárpanelként működik. Tartósságát a betoncserép adja, így egyszerre környezettudatos, esztétikai szempontból kompromisszummentes – hiszen tökéletesen illeszkedik a tető síkjába –, és még a rezsinket is csökkentjük vele. 

Tökéletesen passzolnak egymáshoz 

A napelemes tetőcserép kizárólag a Zenit és Rundo síkcserepek méretéhez és formájához illeszkedik tökéletesen, ezért érdemes e két termékcsaládból választanunk akkor is, ha csak a későbbiekben gondolkodunk szolárrendszerben. Így gond nélkül telepíthetünk majd napelemes tetőcserepet házunk ékére, a tetőre. Egy négytagú, családi házban élő átlagos magyar család esetében – egy 4-5 kWp-es rendszerrel számolva – ez hozzávetőlegesen 270 db Terrán Generon felhelyezését jelenti. 

A Zenit és Rundo tetőcserepekkel mind a modern, mind a hagyományosabb megjelenés hívei is elégedettek lesznek. A színválaszték is gazdag: a sötétebb árnyalatoktól, a vöröses színeken át egészen a korallig választhatunk. 

Értéknövelés és környezettudatosság 

Minden olyan megoldás, ami egyszerre környezettudatos és megszünteti az egyre emelkedő energiaáraknak való kitettséget, értéknövelő hatással bír: egy családi ház esetében az eddigi 4-4,5 százalékos értékkülönbözet most akár 5-6 százalékos is lehet. Ráadásul 2022. december 31-ig még biztosan igénybe vehetjük az akár 50%-os otthonfelújítási támogatást a Terrán Generonra. 

 

terran-generon-0815

 


Ezt a bejegyzést 2022. augusztus 22-én tettük közzé.