Az alapos tervezés és precíz kivitelezés eredménye

Egy különleges referenciaház háttérfolyamataiba engedett betekintést Pahocsa Kálmán, a BMI Bramac Rendszermestere. A tetőfedő azt is elmesélte, milyen körülmények között készült el ez a Tegalit Star Platina tetőcseréppel fedett ház, amely egyben közönségkedvenc is lett, hiszen 2023-ban az Év Háza közönségszavazáson második helyezést ért el.

  

Egy rögös út kezdete 

A munkálatok egy kora őszi napon kezdődtek meg, aznap mindenkinek csak ez az egy feladat lebegett a szeme előtt. Pahocsa Kálmán és a tulajdonos, aki egyben az épület tervezője is, Nánási Sándor mérnök közösen dugták össze fejüket: precíz tervezéssel, példaértékű alapossággal készítették elő a folyamatokat és ebből később erőt tudtak meríteni – akárcsak a tervezőmérnök kifogyhatatlan optimizmusából, amely hozzáállás egy építkezés során a lehető legértékesebb erőforrásunk lehet. 

Szerencsére az építésszel régre nyúlik vissza a munkakapcsolat, emellett szójátékba illő „építő javaslataival” öröm volt a munka, még ha fáradtságos is. Ez a javaslattétel oda-vissza működött, a tetőfedő szakember hasznos ötleteit az építészmérnök is beépítette.  

A tervezési folyamat során a szakemberek az építésszel együtt egyöntetűen a BMI Bramac mellé tették le voksukat. A teljes portfóliót átnézve egy igazi csillagra esett a választás: a platina színű Tegalit Starra, melynek Magyarországon egyedülálló módon a tetőcserép orr-része is ugyanolyan felületkezeléssel van ellátva, mint a tetőcserép felülete. 

 bmi_joteto_blog_illusztracio_01a_1-1140 

Minden jó, ha a vége jó 

A minden részletre kiterjedő előkészítés ellenére nehézségekkel is szembesültek. „Az épület csak ránézésre volt egyszerű – szögezte le Pahocsa Kálmán –, nagyon komplex és összehangolt munkát követelt a kivitelezés, folyamatos koordinálásra és egyeztetések egész sorára volt szükség.” 

A tulajdonos a munkálatokra háromévnyi rögös útként emlékezik vissza, amelyet gyakran tarkítottak új kihívások és megoldandó feladatok, de a végeredmény magáért beszél: egy szakmai és tulajdonosi mércével is tökéletes családi ház épült, melyet hosszú évtizedekig gondtalanul használhatnak a gondosan kialakított tetőrendszernek köszönhetően. 

 

clima-roof   

 


Ezt a posztot 2023. augusztus 17-én tettük közzé.